Veckans vegetariska: Zucchinipasta med avokadopesto.
Försöker du dra ner på köttkonsumtionen och har svårt att variera dina recept? Här kommer tips på en vegetarisk glutenfri måltid. Supergrön, gott och nyttigt! Zucchinipastan gör du enkelt med en spiralizer [annonslänk] potatisskalare eller mandolin.
Zucchinipasta med avokadopesto
(ca 2 portioner)
Zucchinipasta
1 stor zucchini
Kokhett vatten
Himalayasalt
Gör så här: Kör zucchinin i spirlizern. Koka upp vatten med mycket himalayasalt och häll över zucchinin. Låt rinna av och svalna.
Avokadopesto
2 avokado
1/2 kruka basilika
1 klyfta vitlök
En skvätt olivolja
Saften från 1/2 citron
Salt och peppar
Gör så här: Kör allt i blender/mixer eller med stavmixer. Blanda med zucchinin och servera med färsk spenat och parmesan.
→ Här hittar du fler nyttiga recept
Följ mig här:
För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram
4 kommentarer
Ser riktigt yummy ut! Tack för tipset!
Så lite 🙂
Måste prova! En annan sak, bor du inte på en liten yta? Önskar gärna inlägg om det hur det ser ut och övrigt kopplat till compact living
Det stämmer. Och det kommer 🙂