Glutenfritt Chokladbananbröd – superenkelt att göra och försvinnande gott!
Glutenfritt chokladbananbröd
- 3 ägg
- 2 bananer (gärna övermogna)
- 2,5 dl mandelmjöl
- 2 msk kokosolja
- 3 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk vaniljpulver
- 1 nypa havssalt
+ Hackad choklad och en extra banan för topping
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 ° och klä en form med bakplåtspapper.
Använd en mindre form, jag hade ingen lite form hemma så jag använde en engångsform som man hittar i mataffären (ca 15 x 12 cm) - Skala bananerna och kör alla ingredienser i marberedare eller med stavmixer tills det blivit en jämn smet.
- Häll i formen och grädda i ca 50-60 min. Toppa gärna med banan.
Jag gjorde en dubbel sats och använde en vanlig brödform. Öka tiden i ugnen något om du väljer att göra en dubbel sats.
Bananbrödet är allra godast nybakat. Förvara i kylskåp och värm gärna upp innan servering.
Glutenfria brödrecept
Här hittar du fler recept på glutenfritt bröd. Klicka på bilderna så kommer du direkt till recepten.
Fler recept! Alla mina recept hittar du här
Följ mig här
För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!
1 Kommentar
[…] Bananbröd – Choklad Bananscones Chiapudding med nicecream Chokladbollsgranola Chokladgranola Frozen smoothie Frukostkakor Granolabars Granola cups Havrekakor Kanelstekta äpplen – Granola och yoghurt Kokosplättar Overnight oats Sötpotatisvåfflor Pancake tacos Ugnsbakad gröt Ugnsbakade äpplen Veganska bananpannkakor Yoghurtbräck med bär Ugnsbakad gröt Äppelmos […]