Glutenfria veganska pepparkakor – ett måste till jul!
Alltså vi har såå mysigt denna jul. Och det blir ju så när man är hemma mer. Man får liksom hitta på mer saker att göra ihop. Allt från att röja undan hemma till att baka och klä julgranen.
Hade detta varit en normal jul hade vi varit uppdelade i olika ishallar och stått och huttrat. Visst – mysigt det också, men att vara hemma är ju väldigt mysigt! (Och ovanligt.) Jag har tänk att fixa denna julklapp till familjen perfekt när man ska ut i skogen och äta i vinter.
Jag lovade att försöka fixa glutenfria veganska pepparkakor och det lyckades! Samtliga i familjen gav dessa väldigt bra betyg.
Dessa pepparkakor är sötade med kokossocker, det ger dem nästan en lite knäckig smak. Man kan självklart byta ut mot andra sötningar om man vill det.
Glutenfria veganska pepparkakor
(1 plåt)
- 2,5 dl mandelmjöl
- 0,5 dl kokosmjöl
- 1 dl kokossocker
- 2 msk papperpkakskrydda
- 1 tsk bikarbonat
- 1 chia-ägg (1 msk chiafrön + 3 msk vatten)
- 0,75 dl kokosolja
Läs mer: Så gör du din egna pepparkakskrydda
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader. (Jag har en varmluftsugn)
- Rör ihop chia-ägget i en liten skål eller glas och låt stå i ca 15 minuter. Rör om någon gång under tiden.
- Blanda ihop de torra ingredienserna.
- Smält kokosoljan och blada ihop med chia-ägget.
- Rör i kokosoljan/chia-ägget i skålen med de torra ingredienserna.
- Platta/kavla ut på ett bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter.
- Skär bitar och sänk ugnen till 50 grader.
- Lägg pepparkakorna på galler och låt dem ligga i ugnen på eftervärme i 20-30 minuter.
Tjocka glutenfria pepparkakor
Vill du göra supersnabba pepparkakor – testa dessa tjocka glutenfria pepparkakor.
Mina bästa julrecept
Ladda ner min e-bok med 25 glutenfria julrecept. Alla recept är fria från vitt socker.
Ha en fin helg!
Här kan du följa mig
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för fler recept, tips och inspiration och glöm inte prenumerera på mitt nyhetsbrev!
1 Kommentar
[…] Recept: Glutenfria veganska pepparkakor […]