Semester och sommar brukar vara den tid på året man har som svårast att hålla sig till bra kost. Man reser, bor borta, äter ute och är inte inne i sina vanliga rutiner. Ett tips är att göra glutenfria fröknäcken. Perfekt att ha med sig på resan eller ha i en burk hemma!
FröknäckeN med chia
(1 plåt)
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1 dl linfrön
1 msk chiafrön
1 msk fiberhusk
2,5 dl hett vatten
2 msk olivolja
Knappt 1 tsk halssalt
Gör så här: Sätt ugnen på 150 grader. Blanda de torra ingredienserna. Slå på det heta vattnet och blanda i oljan. Rör om ordentligt och låt stå ca 10 minuter. Kavla ut på bakplåtspapper och sätt in i ugnen i ca 50 minuter. Dela i lagom storlek och lägg på galler i eftervärmen i ugnen.
Servera knäckebröden med mosad avokado, hummus eller smör och en god ost.
4 kommentarer
Hej!
Jag funderar om man inte “bör” ta kokosolja istället för olivolja – då man ju helst inte ska hetta upp olivolja?
Tack för grymma recept!
Det kan man absolut göra. Vad jag har läst är inte olivolja en av de värsta sorterna att hetta upp. Men du har en poäng, absolut 🙂
Kul att du gillar!
// cecilia
[…] Fler recept: Chiaknäcke […]
[…] Chiaknäcke Formbröd Fröbröd – Veganskt Havrefrallor Korvbröd – Paleo Morotsfrallor – Paleo Nöt & Fröbröd – Paleo Sesamknäcke Quinoafrallor – Veganska Zucchinifrallor – Paleo […]