Glutenfria bananscones – 3 recept
Om du blir sugen på något supergott som är snabbt att baka – testa bananscones! Dessa blandar du ihop snabbt och gräddar dem i 15 minuter.
De går att smaksätta på massa olika sätt: naturella med vaniljpulver, kardemumma eller kanel eller med kakao eller mörk15 choklad och nötter.
Dessa är godast när de är färska, så baka dem precis innan de ska ätas!
Glutenfria bananscones – Grundrecept
(3 små scones)
+ smaksättning om man vill, t.ex kanel, kardemumma eller vaniljpulver
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200° C.
- Mosa bananen eller kör med stavmixer, knäck i ägget och blanda till en jämn smet.
- Rör ihop kokosmjöl, bakpulver och salt. (Sila gärna kokosmjölet så slipper du klumpar.)
- Smält kokosoljan och blanda ihop alla ingredienser.
- Klicka ut 3 scones på bakplåtspapper. Smeten blir ganska lös.
- Grädda i mitten av ugnen tills de fått fin färg, ca 15 minuter.
- Servera med nötsmör eller ost och grönsaker.
Choklad och valnötter
(3 små scones)
- Grundrecept
- ca 50 gram mörk choklad, hackad
- 0,5 dl valnötter, hackade
Choklad och valnötter
(3 små scones)
- När du klickat ut dina scones, toppa med nötsmör som du swirlar i scones.
- Toppa med kakaonibs och flingsalt efter de varit i ugnen.
Missa inte receptarkivet
Besök mitt receptarkiv för hundratals nyttiga glutenfria frukostar, mellanmål, efterrätter smoothies mm.
Följ mig här
Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration: