glutenfri vegansk pizza oddlygood

Glutenfri vegansk pizza

av Cecilia Folkesson

– Annonssamarbete med Valio – 

 

Glutenfri vegansk pizza med två olika toppingar för hela familjen.

Om du gillar pizza måste du testa dessa glutenfria veganska minipizzor! Pizzadegen är helt glutenfri och toppingen vegansk så detta är recept som passar de flesta. Toppingen anpassar du såklart efter det du gillar men jag delar våra favoriter nedan. Den med oliver och hemmagjord pesto är magisk!

Och barnen älskade pizzan med ananas, vilket var väldigt kul då jag testat massa olika varianter på pizza men aldrig lyckats få till det perfekt – tills nu!

Vi toppade våra pizzor med den rivna veganska osten från Valio, Oddlygood Veggie grated som funkade utmärkt som alternativ till pizzaosten.

 

Så gjorde vi pizzadegen

Pizzadegen är gjord på bovetemjöl och rismjöl och just denna kombination blev väldigt bra efter mycket laborerande med olika glutenfria alternativa mjölsorter.

Jag har alltid Valios Oddlygood Barista i kaffet och testade att använda den i pizzadegen. Denna havredryck är helt glutenfri till skillnad från de flesta andra havredrycker. Baristan är lite krämigare också så det blev superbra till pizzadegen.

 

 

glutenfri vegansk pizza oddlygood

 

Glutenfri vegansk pizza

(3 små pizzor)

Pizzabotten

1,25 dl bovetemjöl
2 dl rismjöl + extra till utbak
1 msk fiberhusk
3 dl havredryck
1 msk olivolja
0,5 tsk salt

 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna.
  3. Tillsätt havredryck och olivolja och vispa ihop med elvisp.
  4. Låt degen stå 15 minuter.
  5. Dela i tre delar. Degen blir ganska kladdig så använd extra rismjöl när du gör bottnarna.
  6. Platta ut tre runda bottnar på bakplåtspapper.
  7. Grädda i ca 10 minuter.
  8. Toppa pizzorna och grädda i ca 10-15 minuter. Håll koll på färgen.

 

glutenfri vegansk pizza oddlygood

 

Barnens topping

 

 

glutenfri vegansk pizzaglutenfri vegansk pizza oddlygood

 

Min favorittopping

 

Så gör du vegansk pesto

1 stor kruka basilika
2 klyftor vitlök
0,5 dl pinjenötter eller valnötter
2 msk bjäst/näringsjäst
0,75 dl olivolja
Salt & nymalen svartpeppar

– Mixa basilikabladen tillsammans med resten av ingredienserna. (Använd 1 stor kruka basilika eller 2 små.)
– Bjäst har en ostig smak och passar perfekt i vegansk pesto som substitut för parmesan. Man kan hoppa över bjäst om man vill. 

 

glutenfri vegansk pizza oddlygoodglutenfri vegansk pizza oddlygood

 

Fler veganska recept

Här hittar du några fler av mina veganska recept. Klicka på bilderna för att komma direkt till recept!


Följ mig här

Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration:
Instagram
Facebook
Nyhetsbrev

 

Du kanske även gillar detta

3 kommentarer

Carolina 13 maj, 2020 - 11:34

Dom pizzorna ser fantastiska ut. Ska testas till helgen. Jag har precis fått reda på att jag ska undvika gluten och mjölkprotein. Har varit och gjort en bioresonans.

Svara
Sockerfritt Dalgona-kaffe - ceciliafolkesson.se – Naturlig mat & Hälsa 21 maj, 2020 - 09:51

[…] Vegansk glutenfri pizza  Glutenfria våfflor sötade med banan Barnens bästa smoothies Kikärtsfrallor Gluten- & mjölkfritt mellanmål till barnen […]

Svara
Så fixar du mellanmålen under höstlovet! - ceciliafolkesson.se – Naturlig mat & Hälsa 25 oktober, 2020 - 18:00

[…] Du hittar även den rivna versionen Veggie Grated som passar utmärkt att ha på hemmagjord pizza. Klicka här för recept på mina minipizzor med glutenfri botten. […]

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More