ecolomega ekologisk omega3

Ekologisk närproducerad fiskolja för hela familjen!

av Cecilia Folkesson

Som i de flesta familjer med små (och stora) barn kämpar vi med att få i barnen den bästa tänkbara maten. Grönsaker är fortfarande ett problem hemma hos oss. Vi mutar, trugar och tvingar. Tyvärr. Och det här med att sätta fram en skål grönsaker och låtsat som det regnar har aldrig funkat på våra barn. Dom vägrar i princip alla råa grönsaker.

Men fisk och kött har som tur är aldrig varit ett problem, men tyvärr är våra livsmedel inte lika näringsrika och nyttiga som de var förr. För en bra hälsa är en balanserad kvot mellan omega 3 och omega 6 viktig och man bör få i sig ungefär lika mycket av varje. Men idag är det inte ovanligt att man får i sig upp mot 20 gånger mer omega 6! 

Både kött och fisk innehåller betydligt minder omega 3 än förr och vi får i oss massa omega 6 genom spannmål och vegetabiliska oljor.

Har man inte möjligheten att alltid äta viltfångad fisk och naturbetat kravkött är fiskolja ett bra alternativ. Hela vår familj äter Ecolomegas fiskolja som både finns flytande och i kapslar. Det tillsammans med D-vitamin är ett perfekt tillskott för hela familjen året om!

 

ecolomega ekologisk omega3

Flytande fiskolja är perfekt för de mindre barnen som ofta har svårt att svälja kapslar. Den flytande fiskoljan smakar citron och har ingen bismak av fisk alls. Inga problem att få i barnen!

Ecolomega är gjord på ekologiskt certifierad fisk som dessutom är närproducerad, bara 50 km från produktionsanläggningen. Bra för familjen, bra för miljön.

 

Ecolomega ekologiska fiskolja:

– Helt naturlig och ekologisk fiskolja.
– Inga kemikalier används i produktionen.
– Hela fisken används. Öringfiléerna säljs som livsmedel och resterande delar blir fiskolja.
– Minimalt utnyttjande av fiskars resurser för att skydda miljön.
– Miljövänligt, ansvarsfullt och ekologiskt certifierat.
– Naturlig (ej koncentrerad) fettsyraprofil, identisk med fiskens.
– 100% hållbarhet och spårbarhet.

 

Här kan du läsa mer och köpa Ecolomega

 

I samarbete med Inekogruppen

 

10 kommentarer
0

Du kanske även gillar detta

10 kommentarer

Karolina 17 maj, 2016 - 10:34

Jag köpte denna olja och reagerade på hur mycket Omega 6 den innehåller. Gäller detta alla Omega 3-tillskott? Det känns ju inte bra att få i sig massa omega 6 då det bland annat är överkonsumtion av just den fettsyran som gör att man tar tillskottet till att börja med…

Svara
Cecilia Folkesson 17 maj, 2016 - 21:27

Hej Karolina!
Kollade med Ecolomega för att kunna ge ett så bra svar som möjligt, här kommer det:

“För det första så måste man skilja på bra Omega-6 och dålig Omega-6. Bra omega-6 som finns i Ecolomega (samt linfrö, avokado chia m.m) och är bra för huden, hjärnan, synen m.m. Dålig Omega-6 finns i snabbmat, havfabrikat m.m.
För det andra så ska man veta att i princip all fiskolja som produceras idag är koncentrerad, dvs man har manipulerat oljan på ett eller annat vis för att få i maximalt Omega-3 i en kapsel. Detta tror vi inte på. Vi tror på att bevara fisken som den är och dess struktur. Tänk själv om man skulle äta en riktig fisk på resturang. Vad skulle du vilja äta, en naturlig fisk, eller en fisk som har manipulerats och koncentrerats? Detsamma gäller i tillskott.

Ecolomega innehåller Omega-3, 6, 7 ,9 och 11 samt vitaminer och mineraler. Dessa varsamt bevarade för att fisken ser ut så. Det finns också ett samspel mellan oljorna som man går miste om, om man går in och petar i oljan.”

Svara
Angelika 17 maj, 2016 - 23:03

Jag skulle behöva denna olja men räknar jag fel nu; en burk olja räcker i 13-20 dagar (299kr) om man tar 10-15 ml/dag då en flaska rymmer 200ml. Blir inte det rätt dyrt i längden? Fast å andra sidan så kanske hälsovinsterna överväger 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 18 maj, 2016 - 13:56

Hej!
Flaskan kör jag till barnen, och då räcker den ca 80 dagar. Vi vuxna äter 3 kapslar om dagen. Då räcker en burk i 40 dagar.
Alltså mer ekonomiskt som vuxen att äta kapslar 🙂

// Cecilia

Svara
Karolina 18 maj, 2016 - 15:55

Tack för ditt svar!

Svara
Yvonne 29 juni, 2016 - 19:09

Hej
Vilka andra vitaminer innehåller fiskoljan?
Hälsningar
Yvonne

Svara
Sofie 19 augusti, 2016 - 07:45

Hej,

Hur mycket ger du barnen och hur justerar du mängden för den övriga fiskkonsumtionen? Har en treåring som jag tänkte ska få detta :).

Med vänlig hälsning

Svara
Cecilia Folkesson 28 augusti, 2016 - 22:40

Hej Sofie!
Jag ger dem ungefär 0,5 matsked. De äter nog rätt normalt med fisk. Perfekt till barnen då det inte smakar härsket som många andra omega 3 kan göra.
// Cecilia

Svara
Mathias 15 november, 2017 - 13:30

Insjöfisk, även odlad sådan kan innehålla mängder med PCB och ftalater. Antar att så är fallet med denna olja också eftersom den inte renas. Vet du något om detta?

Svara
Recep 14 januari, 2021 - 01:03

Why can I not find this product for buying?

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More