Är det egentligen någon skillnad på ekologiska och “o-ekologiska” livsmedel?
Icke ekologisk gäddfil:
Kossorna är uppfödda på sydamerikansk soja som besprutats med ett av världens farligaste bekämpningsmedel som är förbjudet i EU
Ekologisk gräddfil:
Kossorna har mest ätit obesprutad mat från den egna gården. Ibland lite ekologiskt odlad soja från Italien.
Värt två kronor extra?
Läs mer på Naturskyddsföreningen
Källa: Naturskyddsföreningen.se
11 kommentarer
såg dig i tidningen, fin du var!!
tack så mycket 🙂
Eko! Det är inte så mycket man kan göra som ensam för miljön. Men om det är något man kan göra, som har betydelse, så är det att välja ekologiskt när det går. Och visst smakar det bättre?! Stor skillnad. Värt 2 kr. Hellre dyrt och lite.
Håller med!
De som inte väljer ekologiskt tar inte sitt ansvar gentemot medmänniskor, djur och natur. Helt klart värt de extra två kronorna!
Knut
http://detrenalivet.tumblr.com/
Verkligen värt! Ännu bättre om man hittar gräsbetat ekolgoliskt. Men det är inte lika lätt…
Tyvärr har jag inte lyckats hitta laktosfria mejeriprodukter som är ekologiska. Själv kör jag mejerifri LCHF men min man är laktosintolerant så hur gärna man än vill köra ekologiskt hela linan ut så är det inte alltid möjligt.
förstår att det kan vara lite lurigare. Men det kommer säkert mer eko-laktosfritt snart 🙂
Helt klart värt det!!!
kikkisandstrom.se
Oj oj nu förenklar vi kanske lite väl mycket va?? Det du skriver är sant men det kanske finns fler nyanser av diskussionen om eko eller ej än bara sådär svart och vitt. T ex om det är närproducerad mjölk el importerad? Arla säljer ju en massa otrevligt producerad mjölk från Tyskland och Danmark… där djurskyddet inte alls är lika hårt som här uppe.Sen försöker de betala lika lite till de svenska producenterna som till de där nere!
Ekologisk produktion är dessutom ineffektiv och därmed inte så klimatsmart, Och grovfodergivan! Konventionella gårdar iaf i min region använder jättehög grovfodergiva, så skillnaden till ekologiskt är minimal. Sen är sojan så dyr så den håller på och fasar ut sig själv. Skulle jag köpa arla mjölk skulle jag köpa den ekologiska, men jag tror det finns bättre alternativ än Arla. Vill bara nyansera diskussionen lite… //Agronomen