Eko eller inte?

av Cecilia Folkesson

ekologiskt

Är det egentligen någon skillnad på ekologiska och “o-ekologiska” livsmedel?

Icke ekologisk gäddfil:
Kossorna är uppfödda på sydamerikansk soja som besprutats med ett av världens farligaste bekämpningsmedel som är förbjudet i EU

Ekologisk gräddfil:
Kossorna har mest ätit obesprutad mat från den egna gården. Ibland lite ekologiskt odlad soja från Italien.

Värt två kronor extra?

 

Läs mer på Naturskyddsföreningen

Källa: Naturskyddsföreningen.se

 

Du kanske även gillar detta

11 kommentarer

Amanda 29 augusti, 2013 - 20:28

såg dig i tidningen, fin du var!!

Svara
Cecilia Folkesson 30 augusti, 2013 - 08:01

tack så mycket 🙂

Svara
Alex 29 augusti, 2013 - 21:52

Eko! Det är inte så mycket man kan göra som ensam för miljön. Men om det är något man kan göra, som har betydelse, så är det att välja ekologiskt när det går. Och visst smakar det bättre?! Stor skillnad. Värt 2 kr. Hellre dyrt och lite.

Svara
Cecilia Folkesson 30 augusti, 2013 - 08:01

Håller med!

Svara
Knut 29 augusti, 2013 - 22:53

De som inte väljer ekologiskt tar inte sitt ansvar gentemot medmänniskor, djur och natur. Helt klart värt de extra två kronorna!

Knut
http://detrenalivet.tumblr.com/

Svara
Cecilia Folkesson 30 augusti, 2013 - 07:57

Verkligen värt! Ännu bättre om man hittar gräsbetat ekolgoliskt. Men det är inte lika lätt…

Svara
Jenny 30 augusti, 2013 - 17:16

Tyvärr har jag inte lyckats hitta laktosfria mejeriprodukter som är ekologiska. Själv kör jag mejerifri LCHF men min man är laktosintolerant så hur gärna man än vill köra ekologiskt hela linan ut så är det inte alltid möjligt.

Svara
Cecilia Folkesson 31 augusti, 2013 - 17:17

förstår att det kan vara lite lurigare. Men det kommer säkert mer eko-laktosfritt snart 🙂

Svara
KikkiSandström 2 september, 2013 - 09:41

Helt klart värt det!!!
kikkisandstrom.se

Svara
Tina 2 september, 2013 - 09:58

Oj oj nu förenklar vi kanske lite väl mycket va?? Det du skriver är sant men det kanske finns fler nyanser av diskussionen om eko eller ej än bara sådär svart och vitt. T ex om det är närproducerad mjölk el importerad? Arla säljer ju en massa otrevligt producerad mjölk från Tyskland och Danmark… där djurskyddet inte alls är lika hårt som här uppe.Sen försöker de betala lika lite till de svenska producenterna som till de där nere!
Ekologisk produktion är dessutom ineffektiv och därmed inte så klimatsmart, Och grovfodergivan! Konventionella gårdar iaf i min region använder jättehög grovfodergiva, så skillnaden till ekologiskt är minimal. Sen är sojan så dyr så den håller på och fasar ut sig själv. Skulle jag köpa arla mjölk skulle jag köpa den ekologiska, men jag tror det finns bättre alternativ än Arla. Vill bara nyansera diskussionen lite… //Agronomen

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More