sockerfria chokladdoppade kokoskulor

Chokladdoppade kokoskulor

av Cecilia Folkesson

Chokladdoppade kokoskulor – Perfekt om man gillar recept med få ingredienser. Både Paleo och LCHF-vänligt!

 

Chokladdoppade kokoskulor

3 dl kokosflingor
4 msk kokosolja
100 gram mörk choklad
(Ev sötning om man vill)

 

Gör så här:
1. Häll kokosflingorna i en matberedare och kör på full effekt tills kokosen blivit som ett grovt mjöl. I med kokosoljan och kör några sekunder till tills allt blandats.
2. Ställ kallt i ca 10-15, rulla sen små kulor av av smeten. Ställ in klorna i kylen då kokosoljan smälter vid rumstemperatur.
3. Smält mörk choklad och låt den svalna. Doppa kulorna. Jag lät mina stelna i kylen efter första chokladdoppet för att sen doppa dem i choklad en andra gång.

Förvara i kylskåp.

 

Du kanske även gillar detta

8 kommentarer

Karin 5 november, 2015 - 11:55

Hej!
Undrar om det är “kokosflan”‘eller vanlig “riven kokos” du använder?

Svara
Cecilia Folkesson 5 november, 2015 - 11:56

vanlig riven kokos 🙂

Svara
Ekofilosophie 5 november, 2015 - 19:19

Bra tips! Ska jag nog testa till jul 🙂 vad använder du för choklad? Blir ju iof väldigt lite choklad på varje boll 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 5 november, 2015 - 20:35

Om du söker på Avokado i sökrutan kommer avakadokulor i listan högst upp. I det inlägget finns länk till chokladen jag använder 🙂

Svara
Carina Lund 6 november, 2015 - 17:32

Vad för matberedare använder du till detta? Jag testade med magic bullet som visserligen fick massan slät och flytande men samtidigt skar sig motorn och det luktade länge bränt i köket.

Svara
Cecilia Folkesson 7 november, 2015 - 20:53

Jag har en matberedare på 850 watt. Ju starkare desto bättre 🙂 Kan tänka mig att magic bullet är lite för klen.

// cecilia

Svara
Isabella 6 mars, 2016 - 21:59

Men gud vilka fantastiska recept du har. Sparar dom i min recept mapp och väntar till jag dietat klart i juni. Inte jobbigt alls
Tack för en toppen sida❤️

Svara
Cecilia Folkesson 9 mars, 2016 - 05:24

Åh vad roligt att höra, tack 🙂
// Cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More