Ett bra gluten- och mejerifritt frukosttips är chiapuddingen eller chiagröten som man också kan kalla den. Funkar lika bra till mellanmål.
Chiapudding med mango och passionsfrukt
(1 port)
2 msk chiafrön
1,5 dl kokosmjölk (eller annan nötmjölk)
1 krm vaniljpulver
1/2 mango
1 passionsfrukt
Gör såhär:
– Blanda chiafrön med nötmjölken och låt stå i kylen i ca 1 timma eller över natten. Rör runt någon gång under tiden.
– Toppa chiapuddingen med hackad/mosa mango, passionsfrukt och kokoschips.
Chiafrön innehåller vattenlösliga fibrer som ger ett jämnt blodsockret och förbättrar tarmfunktionen. De är rika på protein och mineraler som magnesium, kalium och zink och innehåller höga halter omega 3.
Toppingen är det viktigaste på chiapuddingen. Här hittar du fler förslag på goda chiapuddingar:
Chiapudding med passionsfrukt och jordgubbar
Chiapudding med spirulina och fruktig smoothie-topping
Chiapudding med choklad
4 kommentarer
Läckert! Mango & kokos är en riktig höjdarkombo 🙂 Brukar mixa en sås på mango & kokos bl a som jag har till grönsaksnudlar vilket är så himla gott 🙂 http://rawvegan.se/raw-gurk-zucchini-nudlar-i-mangokokossas/
Hej
Jag undrar om du har vanligt vaniljsocker eller det bruna vaniljsockret? Använder du den fetare kokosgrädden eller vanlig kokosmjölk i burk?
Och de gula ränderna du lagt mellan puddingen, är det blandad/mixad passionsfrukt OCH mango eller bara passionsfrukt?
Tacksam för svar och ska göra detta direkt när jag fått svar!
Hej Malin!
Det bruna, vaniljpulver. Det är naturligt och sockerfritt till skillnad från det vita vaniljsockret.
Här använde jag kokosmjölk på tetra. Men du kan blanda ut det i burk och anväda det också. Ränderna är stavmixad/mosad mango och passionsfrukt 🙂
Lycka till och ursäkta sent svar!
/ Cecilia