Idag är det tydligen bananens dag. Har aldrig hört om denna dag tidigare och är egentligen mer än less på alla dessa matrelaterade dagar som ska firas. Speciellt semmeldagen som tydligen är på ingång enligt sociala medier. Herregud vad det delas semlor! Och semlor är väl en av de sämsta bakverk man kan äta. Massa socker, mjöl, mejeriprodukter och fett på en och samma gång.
Nog om semlor – och nu till bananer. Bananer tycker jag kan vara ett bra alternativ i efterrätter och mellanmål. Man kan med hjälp av bananer till exempel skippa grädde och ägg i glass, baka saftiga glutenfria scones och göra supergoda smoothiebowls.
10 gluten- och mjölkfria bananrecept
Här hittar du 10 recept med banan. Alla mjölkfria och glutenfria och väldigt barnvänliga. Klicka på bilderna för att komma till recepten!
Alla mina recept hittar du här
1 Kommentar
Hej Cecilia!
Stort tack för att du uppmärksammar Sveriges egen banandag.
(Instiftad av Bananklubben 2017.)
Alla dagar borde vara banandagar, så man kan få uppmärksamma denna underbara frukt och samtidigt sprida glädje.
Mvh..
Daniel