lässommar packning bali barnböcker

Bali – Nu kommer vi! Med denna viktiga packning.

av Cecilia Folkesson

Tillslut låg de där i brevlådan. De efterlängtade visumen: inklusive passen! I morgon drar vi till Bali i nästan 2 månader! Förra sommaren var jag ledig med barnen hela deras sommarlov och jag tror vi var och badade cirka två gånger. Då lovade jag mig själv: Aldrig mer. Aldrig var nog att ta i, för jag är inte lika sugen på att åka nu som jag var när vi åkte i vintras… Det beror säkert på vädret. Men det kommer bli superhärligt att få sitta i skuggan under en kokospalm och dricka hur många kokosnötter man vill. Hela dagarna!

Som vanligt packar vi i sista sekund. Jag brukar skriva en lista några dagar innan så man vet att man inte missar något. Denna packning har varit lite av ett extra kaos då vi har hyrt ut vårt hus i sommar. Allts ska röjas undan, allt ska packas ner och städas. Superstädas! Det har ALDRIG varit såhär rent här hemma. Men det blir skönt att komma hem till ett rent och utrensat hus.

 

Det viktigaste i vår Bali-packning

Vi är inte så noga när det kommer till packning. Jag har några saker jag inte kan missa, som dator, kamera, telefon och sladdar. Annars freestylar vi mest. Det mesta finns på plats och vi gillar att resa relativt lätt.

nyttiga snacks flygaSnacks till flyget

Maten kan absolut vara bra på planet, även om det inte händer allt för ofta… Snacks är ett måste för långflyg med barn.

Läs även: Flygresenärers 10 värsta beteenden!

 

kostillskott alopecia Kosttillskott

Vi äter ett gäng olika kosttillskott och dessa tar vi såklart med oss. Till Sid som har Alopecia och äter fler än de andra killarna gör vi iordning för hela veckan. Han äter Probiotika, Omega 3, D-vitamin och glutamin. Jag äter samma men byter glutamin mot kollagen. Vi köper våra kosttillskott här [annonslänk]

Läs mer: Alopecia & glutenfritt

 

reseapotek bali barn Reseapotek

Det mesta finns att köpa på plats, men det är skönt att ha en uppsättning Steri strips, sårtvätt, Norit (aktivt kol mot matförgiftning), plåster och termometer.

 

ekologisk selftan Self tan mousse

Räddningen när man ska springa runt i bikini och inte gillar att sola. Smörjer in mig med denna så och då, supersmidigt!!

Finns här [annonslänk]

 

naturligt solskydd biosolis Naturligt solskydd

Även om man inte ligger och pressar behöver man använda solskydd. Vi väljer alltid naturliga och ekologiska solskydd.

Läs mer: Därför ska du alltid välja Naturliga och ekologiska solskydd

 

vätskeersättning barn Vätskeersättning

Jag gissar att innehållet i dessa inte är hundra (har inte ens kollat) men dessa är ett måste! Hur mycket vatten vi än trugar i barnen slutar det nästan alltid med att någon får solsting. Och då är vi aldrig i solen långa stunder mellan 11 och 15.

 

lässommar packning bali barnböckerBöcker till barnen

Vi kommer köra strikta regler detta sommarlov. Ingen skärmtid om man inte läst ett kapitel i sin bok och skrivit några meningar i sin dagbok. Punkt slut. Nu ska jag bara se till att Johan är lika hård som jag kommer vara 😉

Och vi länsade antagligen barnavdelningen på biblioteket. Eller rättare sagt; jag ringde biblioteket och frågade om boktips till killarna. De packade ihop en kasse och skickade med bokbussen! Så bra service!!

 

lässommar packning bali barnböckerSid har redan valt ut de böcker han ska läsa först.

…Sen packar vi alltid ner extrakläder till flyget och för eventuella förseningar som resulterar i oplanerade övernattningar.

 

Följ oss här:

Vill ni följa oss på resan finns vi här: @FolkessonsAdventures
För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram

 

Du kanske även gillar detta

2 kommentarer

Kim 19 juni, 2018 - 19:00

Kan inte du berätta mer om varför ni äter kollagen respektive glutamin?

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More