Äta växter – vad ligger på våra tallrikar och varför?

av Cecilia Folkesson

Missa inte Korrespondenterna ikväll klockan 20:00 på SVT2. Det handlar bland annat om superfröet quinoa som har blivit så trendigt att det förstör indianernas jordar, om veganer i Berlin och om köttrenden i Indien.

Foto: Svt

Du kanske även gillar detta

3 kommentarer

Träningsglädje 14 oktober, 2014 - 11:31

TACK för tips, låter superintressant. hoppas jag hinner hem i tid. hoppas annars det ligger på nätet några dagar!

Svara
Marja - Baka Sockerfritt 14 oktober, 2014 - 13:42

Vad intressant, tack för tipset! Får kika på play sedan 🙂

Svara
Sara Åberg 14 oktober, 2014 - 19:43

Hej!
Ja det låter intressant!
Jag undrar vad du tänker om det som Stig Bengmark, läkare och forskare, skriver? Tänker främst på det han säger om att mat inte ska hettas upp till mer än 100 grader för att ämnen som framkallar inflammation i kroppen då frisätts. http://bengmark.com/page/2/ En bit ner finns en lista med 10 steg till bättre hälsa och där står det om det. Man önskar att det inte är så, blir så svårt att laga mat då..
Han anser också att man mest ska äta råa grönsaker, inte tillagad mat.
Och äta bönor och ärtor. Är det tillåtet enligt paleo? Har för mig att det var något som inte var bra med de livsmedlen?
Inte lätt att hitta rätt i matdjungeln!

Hälsningar Sara

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More