– I samarbete med Gröna Gårdar –
Ska man äta kött ska man äta bra kött. Och vad jag menar med bra kött: ekologiskt, svenskt, naturbetat kött från gårdar nära dig. Det är precis vad du hittar hos Gröna gårdar!
I dag svängde jag ihop en fantastisk god kall asiatisk biffsallad som jag tycker du ska testa! Jag använde shiratakinudlar i min, men det går även bra med glasnudlar eller risnudlar. (Alla tre är glutenfria)
Jag fick hem Gröna gårdars Vinterbox innan jul och har redan hunnit göra både långkok och supergoda köttbullar.
I Gröna gårdars Vinterbox hittar du:
Nötkött – 4 kg
ca 1 kg lyxgryt
ca 0,4 kg rostasfilé och/eller bogfilé
ca 0,8 kg ryggbiff eller entrecôte
ca 0,8 kg rumpstek
ca 1 kg nötfärs
+ en liten vintergåva!
Så handlar du kött från Gröna Gårdar
Du beställer enkelt hos Gröna gårdar och hämtar ut på närmsta utlämningsställe – bor du i Stockholm eller Göteborg kan du ha tur att få ditt kött hemlevererat! (Kollar i kassan genom att fylla i ditt postnummer.) Du hittar även Gröna Gårdars kött i vissa butiker.
Klicka här för att hitta utlämningsställen
Asiatisk biffsallad
(ca 2-3 port)
- ca 400 gram ryggbiff eller entrecote
- Nudlar (glasnudlar eller shiratakinudlar)
- Några morötter
- Ett paket sockerärtor
- 1 mango
- 4 salladslökar
- Lime
- Röd chili
Dressing
- 2 msk riven ingefära
- 2 klyftor pressad vitlök
- 2 msk tamari eller japansk soja
- 2 msk sesamolja
- 2 msk rapsolja
- 1-2 msk fisksås
- 1-2 msk honung
- 2 st pressade lime
- 1 röd chili
- 1/2 kruka färsk koriander
Topping
- Färsk koriander
- Jordnötter
- Röd chili
- Limeklyftor
Steg 1 – Kött:
- Sätt ugnen på 150°.
- Torka av köttet, salta och peppra.
- Stek köttet i olja/smör i stekpanna tills det fått fin färg.
- Lägg köttet i en ugnssäker form och låt det gå klart i ugnen, innertemperatur ca 55-60°.
- Låt köttet vila ca 5 min innan du skär upp det i tunna skivor.
Steg 2 – Tillbehör:
- Gör klart nudlarna enligt anvisning på paketet.
- Blanda ihop dressingen, smaka av under tiden.
- Strimla morötter och salladslök och skär mangon i kuber.
Steg 3 – Servering:
- Blanda nudlarna med ca 2/3 av dressingen
- Blanda ihop nudlarna med grönsakerna och mangon och lägg på köttet.
- Toppa med resten av dressingen, hackade salta jordnötter, koriander, lite extra chili och limeklyftor.
Fler recept med kött från Gröna gårdar
Miniburgare med avokado
Flankstek med ananassalsa
Lammfärsjärpar med mynta och fetaost
Lammgryta med quinoa
Barnvänlig gulaschsoppa
Köttbullar med vitkålsmos