slipp torr hy

5 tips hur du slipper torr hy i vinter

av Cecilia Folkesson

– Innehåller annonslänkar –

 

Höst, vinter och vår brukar huden bli extra torr. För mig är det värst på smalbenen, i hårbotten och i ansiktet. Så fort luften blir torrare blir det katastrof! Det enda som verkligen hjälper direkt är en resa till ett land med hög luftfuktighet. Hade man kunnat boka en flygbiljett varje gång huden blev torr hade det varit den härligaste lösningen, men så är ju inte riktigt fallet…

Men det finns andra sätt att ta bra hand om huden. Här kommer mina bästa tips:

 

Drick mycket vatten

Även när det är kallt ute behöver kroppen mycket vatten. Många av oss dricker alldeles för lite vatten på en dag. Ha med en flaska i väskan och ta för vana att dricka ett glas vatten efter varje kaffe. Jag brukar mäta hur mycket vatten jag dricker och sätta upp ett mål för dagen. Till exempel 4 st 500-ml flaskor. På så sätt blir det enklare att hålla koll på vattenintaget!

 

Var extra snäll mot ansiktet

Under den torra perioden på året (ca oktober till april) använder jag nästan uteslutande ansiktsoljor. Gillar man inte att smörja in ansiktet med olja, blanda din ansiktscreme med några droppar olja. Använd en olja utan mineraloljor. Denna är en av mina favoriter.

 

Torrborstning

Låter kanske som något man inte borde göra om man redan har torr hud, men det hjälper mig. Torrborsta huden med en borste med naturlig borst. Du ökar blodcirkulationen och får bort döda hudceller. Duscha och smörj in dig med en kroppsolja.

→ Så här torrborstar du

 

Duscha inte för ofta

Behöver du verkligen duscha så ofta som du gör? Och när du väl duschat, smörj in kroppen med en ekologisk och naturlig kroppsolja. Skippa dyra body butter vars innehåller allt annat än vad huden vill ha. Undvik mineraloljor, parabener och syntetiska färg- och doftämnen.

 

Glöm inte din hårbotten

Kör en bra inpackning i torr hårbotten. En gång i veckan brukar jag göra en hårinpackning som får sitta i hela håret (inklusive hårbotten) nån timma. Och tänk på att använda ett så naturliga schampoo som möjligt.

 

 

Du kanske även gillar detta

4 kommentarer

Anna 27 februari, 2017 - 15:13

Hej! Fina tips,är mycket intresserad av hudvård.Jag har blivit mer och mer intresserad av ekologiska produkter.Skriv gärna mer om det.

Svara
Cecilia Folkesson 28 februari, 2017 - 12:18

HEj Anna! Kul att höra 🙂
Det kommer mer om det. Sök i katergorin hälsa/skönhet där finns mer
Hälsningar Cecilia

Svara
Karin 27 februari, 2017 - 22:42

Jag sprayar rosvatten i hårbotten och i ansiktet, det enda hittills som funkar på mig! Till fingertopparna letar jag än efter vad som hjälper på mig..

Svara
Cecilia Folkesson 28 februari, 2017 - 12:18

Rosenvatten har jag aldrig testat, tack för tips 🙂

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More