3 Bra-Att-Ha på resan med barn

av Cecilia Folkesson

Resa med barn är inte så krångligt som det låter. Redan på flygplatsen har man massa fördelar som småbarnsfamilj. Man får ha med sig mer bagage än vanligt, man får gå på planet först och personalen på planet är oftast supergulliga mot både barn och föräldrar. Trots skrik. (Sånt som man blev galen över när man själv inte hade barn)

Jag har fått massvis av mail med frågor om att resa med barn, och intresset av Bali är stort. Jag håller på att skriva ihop en reseguide till Bali, så håll utkik!

Här kommer tre tips på saker som är kanon att ha med sig på resan:

 

Bärsele, Ergobaby
Vagn i all ära, men bärsele är mycket smidigare. Och just Bali och vagn är ingen bra kombo. Alls. Näst intill obefintligt med trottoarer, och dom som finns är så ofta håliga och ojämna att det inte är någon idé att ta med vagnen. Otis har vant sig vid bärselen och somnar så fort man sätter honom i den. Trots 30 grader varmt och svettig mamma och pappa…

Denna är en Ergobaby Stowaway. Barnet sitter i grodposition och vikten från barnet centreras på höften istället för axlarna, vilket gör att man kan bära länge utan att få ont i ryggen. Passar från nyfödd till ca 4 år. När man inte använder den viker man ihop den i en liten ficka. Supersmidig!

Mattermos, Skip Hop
För oss är mattermos perfekt! Otis har just börjat äta riktig mat och då vi äter ute mycket har man oftast ingen koll på innehållet i maten. Och på Bali är det dåligt med barnmat i butikerna. Nu fixar vi maten innan vi lämnar huset och den håller bra temperatur länge oavsett varm eller kall. Och Otis slipper massa konstiga tillsatser som bebisar absolut inte ska äta.

Sandaler, Birkenstock
Mestadels springer våra barn runt i flip flops. Men ibland behövs stabilare skor. Som när man ska gå ner 300 steg till ett tempel eller klättra på stenar för att nå fram till ett fint vattenfall. Även på planet är dessa perfekta med ett par sockar i. Då slipper man extraskorna som ändå inte används när man kommer fram.

 

Tips 1! Hos rabattkalas kan man hitta rabatter på flera av dessa produkter, perfekt!

Tips 2! Jag försöker laga så naturlig och bra barnmat jag kan och vi har valt att skippa vällingen helt. Här hittar ni bästa Barnmatsboken.

 

 

Du kanske även gillar detta

2 kommentarer

Therese 17 mars, 2015 - 11:05

Hur blir det med barnens skolgång när ni är borta så länge? 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 19 mars, 2015 - 10:21

Vår stora kille börjar ettan först i höst, och då är vi tillbaks 🙂

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More