Glutenfria spenatvåfflor – veckans gröna!
Att göra våfflor och toppa med olika tillbehör har verkligen blivit en favorit hemma hos oss. Jag gillar salta våfflor mest – medans barnen gillar söta våfflor.
Lagom till våffeldagen slängde jag ihop dessa gröna våfflor:
Glutenfria spenatvåfflor
(5-6 st)
- 4 ägg
- 2 dl mandelmjöl
- 2,25 dl nötdryck/havredryck
- 1 liten påse färsk bladspenat
- 1 litet knippe dill
- 1 msk fiberhusk
- ca 0,5 tsk salt
- 1 msk smakfri kokosolja
- + kokosolja eller smör till gräddning
Gör så här:
- Mixa ihop alla ingredienser i blender/mixer eller i matberedare.
- Låt svälla 5-10 minuter.
- Grädda med kokosolja eller smör i våffeljärn.
Jag toppade mina våfflor med creme fraiche, löjrom, hackad rödlök och dill.
Söta våfflor
Mer sugen på “vanliga våfflor”? Här hittar du ett recept på glutenfria, nötfria och mjölkfria våfflor gjorda på bland annat banan och havremjöl.
Vill du göra helt veganska våfflor hittar du tips på det i receptet.
Dessa våfflor är toppade med nicecream (glass gjord på fryst banan och bär/frukt) ett väldigt gott alternativ till sylt.
Följ mig gärna här!
Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspitation:
Instagram
Facebook
Nyhetsbrev
1 Kommentar
Hej Cecilia!
Tack för recept på gröna våfglor, passar utmärkt till vår lille som som är allergier mot mycket
En undran bara, vad menar du med en “liten påse spenat”?
I vår butik säljs endast påsar med spenat i 250 g storlek.
/ Birgitta