Glutenfria bananscones med choklad – baka enkelt, gott och supersnabbt med banan!
Har du testat mina glutenfria bananscones ännu? De är så enkla att göra och barnen älskar dem! Denna gång blandade vi i kakao och rörde även ner lite nötsmör. En fullträff!
Bananscones med choklad
(3 scones)
1 banan (gärna övermogen)
1 ägg
4 msk kokosmjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1,5 msk kokosolja
25-50 gram mörk choklad
1 nypa salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Mosa bananen och blanda ihop med ägget.
- Rör i kokosmjöl, bakpulver, kakao och smält kokosolja.
- Hacka chokladen och rör i. (Ju mer choklad desto godare!)
- Klicka ut 3 scones på ett bakplåtspapper. Platta till dem lite.
- Rör i lite nötsmör längst upp på sina scones. (Detta kan man skippa om man vill.)
- Toppa med kakaonibs och flinsalt.
- Baka i mitten av ugnen i 13-15 minuter.
- Ät varma!
Fler recept med banan
Här hittar du fler recept sötade med banan. Klicka på bilderna så kommer du direkt till recepten.
Följ mig här!
Följ mig gärna för mer tips, recept och inspiration: