vegansk linsgryta

Vegansk linsgryta

av Cecilia Folkesson

Veckans gröna – Vegansk linsgryta med blomkål och tomat. Perfekt till veckans matlådor!

 

vegansk linsgryta

 

Vegansk linsgryta

(4 portioner)

  • 2 dl belugalinser
  • 1 blomkålshuvud
  • 1 förp. cocktailtomater
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 msk riven ingefära
  • 1 lime
  • 1 förp. krossade tomater
  • 1 förp. kokosgrädde (eller kokosmjölk)
  • 1-2 tsk salt (smaka av)
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk chiliflingor
  • 2-3 msk kokosolja eller smör
  • 1 kruka koriander (kan uteslutas)

 

 

Gör så här:

  1. Koka belugalinser efter anvisningar på förpackning.
  2. Fräs hackad gul lök, hackad vitlök och riven ingefära i kokosolja/smör tillsammans med gurkmeja, spiskummin och chiliflingor.
  3. I med delad blomkål och fräs tills allt fått lite färg.
  4. Slå på krossade tomater och kokosmjölk/grädde och salta.
  5. Låt puttra en stund – ca 10-15 minuter tills blomkålen blivit lite mjuk, men fortfarande med tuggmotstånd om man gillar det.
  6. Häll i linser (sila om det behövs) och cocktailtomaterna.
  7. Späd med lite vatten om det behövs.
  8. Smaka av med lime och hackad koriander. Spara lite koriander till topping. Låt tomaterna bli mjuka.
  9. Servera med quinoa.

 

vegansk linsgrytavegansk linsgryta

 

Fler veganska recept

Här hittar du alla mina veganska recept

 

 

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More