Någon mer än jag som ÄLSKAR tabbouleh? Så här gör det en supergod glutenfri tabbouleh.
Tabbouleh är en typ av sallad som är ett gott tillbehör till bland annat grillat. Den görs vanligtvis på bulgur som kommer från vete. För att göra den glutenfri blandar jag ihop min tabbouleh med quinoa.
Quinoa är ett frö som är naturligt glutenfritt. Det är ett fullvärdigt protein vilket innebär att det innehåller alla essentiella aminosyror som kroppen behöver.
Det brukar finnas i välsorterade matbutiker och går även att beställa från Bodystore. (Prisgaranti och fri frakt)
Olika typer av quinoa
Det finns olika typer av quinoa: röd, svart och vit.
Den vita quinoan blir lite fluffigare och mjukare när man tillagar den medans den röda och svarta har mer tuggmotstånd.
Tabbouleh med quinoa
- 1 dl quinoa (röd eller svart)
- 1 stort knippe stor-bladig persilja
- 1/2 lök
- 2 tomater
- 1 citron
- Salt & Nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Koka 1 dl quinoa efter anvisning på förpackningen.
- Skölj och hacka persiljan.
- Skär tomaten i små bitar och hacka löken.
- Blanda ihop persiljan med tomat och lök och pressa över citron.
- Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Denna sallad blir ännu godare om den får stå och dra i kylen en stund innan servering.
Fler recept med quinoa
Quinoa är ett bra glutenfritt alternativ och passar utmärkt i flera typer av rätter – allt från frukostgröten till matiga sallader och tillbehör.
Klicka på bilderna så kommer du direkt till recepten:
Följ mig här
Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration:
Instagram
Facebook
Nyhetsbrev
3 kommentarer
[…] Ungsrostad sötpotatis – Avokado – Böner & Linser – Tabbouleh – Quinoa – Picklad rödkål – Picklade morötter – Picklad rödlök – Hummus – […]
[…] tillsammans med mycket. Killarna har dem i sina tacorullar, man kan servera dem tillsammans med tabbouleh på quinoa eller med några av dessa […]
[…] med storbladig persilja hos orientlivs eller hos Willys. Det som blir över kan du använda i min tabbouleh eller hacka ner i en omelett. Stjälkarna gör sig utmärkta som smaksättning i grytor och […]