Annonssamarbete med Valio
Sommartips! Testa dessa supergoda glutenfria Club sandwiches med massa grönsaker och Oddlygood Veggie slices.
Nu när vädret inte är lika bra som man hoppats har man mer tid att fixa goda och nyttiga mellanmål hemma. Ett tips är att baka en limpa av detta gluten- och mjölkfria bröd. Perfekt att skiva upp och ha i frysen.
Glutenfri Club sandwich – förslag på fyllning
Denna glutenfria club sandwich är fylld med avokado, picklade rödlök, grönsaker och Oddlygood Veggie Slices från Valio. Dessa skivor är ett bra alternativ till ost om man vill undvika mejeriprodukter. Dessa skivor passar utmärkt även till toast och på till exempel mina bönburgare.
Vill man ha lite mer smak istället för denna lite mer barnvänliga variant finns även Veggie slices Smoked. Båda är helt fria från mjölkprodukter, soja och palmolja.
Glutenfritt formbröd
(1 brödform)
- 4 dl mandelmjöl
- 1/2 dl kokosmjöl
- 1 dl skalade sesamfrön
- 1 dl fiberhusk
- 1,5 msk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 6 ägg
- 1 dl kokosolja/rapsolja
- 3 dl Oddlygood Barista (eller nötmjölk)
Gör såhär:
- Sätt ungen på 200 grader.
- Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.
- Smält kokosoljan och vispa ihop med vätskan och ägg i en annan skål.
- Blanda ihop allt och låt degen stå i ca 10 minuter.
- Klä en brödform med bakplåtspapper.
- Tryck ut degen i formen och grädda i ca 45 minuter.
- Låt brödet vila en stund, vänd det sen upp och ner och låt ligga på ugnsgaller i eftervärme i ca 10 minuter.
- Förvara i kylskåp och rosta gärna innan du äter.
Detta bröd är helt fritt från spannmål och mejeriprodukter med innehåller ägg. Vill man ha en helt vegansk club sandwich kan man såklart använda ett annat typ av bröd. Använd en lite mindre form. för ett högre bröd.
Tips: Veganskt glutenfritt fröbröd
Fler recept med Oddlygood från Valio
Frozen Smoothie
Sockerfritt dalgona-kaffe
Glutenfria minipizzor
Mellis-tips till barnen
Glutenfria våfflor med banan