– Annonssamarbete med Valio –
Glutenfri vegansk pizza med två olika toppingar för hela familjen.
Om du gillar pizza måste du testa dessa glutenfria veganska minipizzor! Pizzadegen är helt glutenfri och toppingen vegansk så detta är recept som passar de flesta. Toppingen anpassar du såklart efter det du gillar men jag delar våra favoriter nedan. Den med oliver och hemmagjord pesto är magisk!
Och barnen älskade pizzan med ananas, vilket var väldigt kul då jag testat massa olika varianter på pizza men aldrig lyckats få till det perfekt – tills nu!
Vi toppade våra pizzor med den rivna veganska osten från Valio, Oddlygood Veggie grated som funkade utmärkt som alternativ till pizzaosten.
Så gjorde vi pizzadegen
Pizzadegen är gjord på bovetemjöl och rismjöl och just denna kombination blev väldigt bra efter mycket laborerande med olika glutenfria alternativa mjölsorter.
Jag har alltid Valios Oddlygood Barista i kaffet och testade att använda den i pizzadegen. Denna havredryck är helt glutenfri till skillnad från de flesta andra havredrycker. Baristan är lite krämigare också så det blev superbra till pizzadegen.
Glutenfri vegansk pizza
(3 små pizzor)
Pizzabotten
1,25 dl bovetemjöl
2 dl rismjöl + extra till utbak
1 msk fiberhusk
3 dl havredryck
1 msk olivolja
0,5 tsk salt
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda ihop de torra ingredienserna.
- Tillsätt havredryck och olivolja och vispa ihop med elvisp.
- Låt degen stå 15 minuter.
- Dela i tre delar. Degen blir ganska kladdig så använd extra rismjöl när du gör bottnarna.
- Platta ut tre runda bottnar på bakplåtspapper.
- Grädda i ca 10 minuter.
- Toppa pizzorna och grädda i ca 10-15 minuter. Håll koll på färgen.
Barnens topping
- Tomatsås
- Vegansk riven ost, Oddlygood Veggie grated
- Färsk ananas
- Toppa med ruccola efter gräddning
Min favorittopping
- Tomatsås
- Vegansk riven ost, Oddlygood Veggie grated
- Pesto
- Oliver
- Toppa med ruccola efter gräddning
Så gör du vegansk pesto
1 stor kruka basilika
2 klyftor vitlök
0,5 dl pinjenötter eller valnötter
2 msk bjäst/näringsjäst
0,75 dl olivolja
Salt & nymalen svartpeppar
– Mixa basilikabladen tillsammans med resten av ingredienserna. (Använd 1 stor kruka basilika eller 2 små.)
– Bjäst har en ostig smak och passar perfekt i vegansk pesto som substitut för parmesan. Man kan hoppa över bjäst om man vill.
Fler veganska recept
Här hittar du några fler av mina veganska recept. Klicka på bilderna för att komma direkt till recept!
Följ mig här
Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration:
Instagram
Facebook
Nyhetsbrev
3 kommentarer
Dom pizzorna ser fantastiska ut. Ska testas till helgen. Jag har precis fått reda på att jag ska undvika gluten och mjölkprotein. Har varit och gjort en bioresonans.
[…] Vegansk glutenfri pizza Glutenfria våfflor sötade med banan Barnens bästa smoothies Kikärtsfrallor Gluten- & mjölkfritt mellanmål till barnen […]
[…] Du hittar även den rivna versionen Veggie Grated som passar utmärkt att ha på hemmagjord pizza. Klicka här för recept på mina minipizzor med glutenfri botten. […]