Testade att göra mina glutenfria frallor med rödbetor istället för morot/zucchini. Och de fick ett väldigt bra betyg! Dessa frallor är allra godast när de är rykande färska.
Förvara dem i kylskåp och lägg in i ugnen en stund innan servering.
Glutenfria rödbetsfrallor
(Ungefär 6 st)
2 dl finrivna rödbetor
4 ägg
1,5 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
0,5 dl solroskärnor
0,5 dl sesamfrön
2 msk fiberhusk
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
+ uppvispat ägg till pensling
+ frön att toppa med
Gör så här:
– Sätt ugnen på 200° C och blanda ihop de torra ingredienserna.
– Skala rödbetorna och riv på det fina sidan av rivjärnet.
– Vispa upp äggen och blanda ihop med rödbetorna.
– Blanda ihop alla ingredienser och låt stå i ca 10 minuter.
– Rulla 6 bullar och lägg på bakplåtspapper.
– Pensla med ägg, toppa med frön. (Jag använde svarta sesamfrön)
– Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Fler varianter på detta recept:
Glutenfria zucchinifrallor
Glutenfria morotsfrallor
2 kommentarer
Måste prova, gjorde morotsfrallorna som var supergoda! Men undrar om det ska vara rårivna rödbetor eller ska man använda sådana förkokta på burk?
Tack på förhand!
Hej Camilla,
Jag använder råa rödbetor i mitt recept 🙂
Kul att du gillade morotsfrallorna!
// Cecilia