– Innehåller annonslänkar –
Här kommer en riktigt god dessert, eller godis kanske man borde kalla det. En nyttigare variant på godis: Jordnötsfudge med kokos och vanilj.
Man kan helt skippa toppingen och du väljer själv vilken typ av sötning du vill använda. Yaconsirapen tycker jag är det bästa alternativet.
Jordnötsfudge med kokos och vanilj
1 dl jordnötssmör
0,5 dl kokosflingor
2 msk kokosolja
1-2 msk sötning, tex yaconsirap / agave / honung
1 nypa vaniljpulver
1 nypa salt
Topping:
Mörk choklad
Kakaonibs
Gör såhär:
– Smält kokosolja och blanda ihop med resten av ingredienserna.
– Klä en liten form med bakplåtspapper eller plastfolie. Jag använde en matlåda i glas från Ikea och gjorde en dubbel sats.
– Ställ in i frys eller kyl och låt stelna.
– Smält mörk choklad och ta ut fudgen ur frysen och skär i små bitar.
– Ringla över chokladen och toppa med kakaonibs. Ställ in i kylen.
– Låt fudgen stå i kyl eller frys mellan serveringarna då den smälter/blir mjuk snabbt.
Fler recept
I mitt receptarkiv hittar du massa goda efterrätter och nyttigt godis – alla recept är fria från gluten och vitt raffinerat socker. De flesta är även fria från mjölkprodukter.