Betyget jag fick från barnen på detta: Det smakar som pepparkaka och JÄTTEGOTT!
Detta recept är nytt för i jul och det kommer förmodligen göras många gånger innan tomten hinner komma! Det är faktiskt ett väldigt bra alternativ till risgrynsgröten.
Chiapudding med pepparkaka
(2 portioner)
2 msk chiafrön[annonslänk]
2 dl kokogrädde
1-2 tsk pepparkakskrydda
2-3 färska dadlar
1 skvätt vaniljextrakt [annonslänk]
1 liten nypa salt
Gör så här:
– Kärna ur dadlarna och finhacka eller klipp i små bitar.
– Rör ihop chiafrön med kokosgrädden (jag använder Santa Maria Extra creamy coconutmilk i tetra), och blanda ihop alla ingredienser. Vill du ha mer smak av pepparkaka, dubbla bara pepparkakskryddan.
– Låt stå i kylskåp i ca 30 minuter, rör om då och då för att kolla konsistensen. Späd med nötmjölk eller vatten om chiapuddingen känns för tjock.
– Servera med fikon, mandlar och kanel.
Följ mig här:
För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!
3 kommentarer
Cecilia finns det någon kokosgrädde som smakar mindre kokos? Jag får inte i mina barn vare sig kokosgrädde el kokosmjölk