Ekologiska-natpasar
kanelbullens dag

Jag hade tänkt skippa att skriva om kanelbullen dag. Speciellt med tanke på min story på Instagram gällande mathets…

Men va f*n!

Nu har det väl ändå gått till överdrift. Skulle tippa på att ca varannan bild på de sociala medier jag följer innehöll kanelbullar. Och nu räcker det inte med en klassisk liten kanelbulle längre. Nu är det kanelbullar med nutella, semmelkanelbulle, vaniljfyllda kanelbullar osv. Ju större desto bättre.

Och det är ju inte direkt så att vi äter kanelbullar en gång om året. Vi häver i oss ohälsosam mat dagligen. Och många gånger har vi inte en aning om hur mycket socker de där halvfabrikaten innehåller. Och hur mycket sötningsmedel det är i alla sockerfria produkter.

Det är semmeldag, nutelladag, pizzadagar, you name it. Måste det verkligen finnas speciella dagar för att man ska kunna unna sig utan att ha dåligt samvete?

Och det här med att unna sig. Är det verkligen att unna sig när det kommer till mjöl- och sockerstinna bakverk? Borde inte unna sig vara något positiv? Det är ungefär som att man vill ha ett par snygga skor men istället köper ett par fula. “Man måste ju få unna sig.”

 

Tack och god natt 🙂

 

Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!

 

5 kommentarer

  1. Bra rutet. Jag unnar mig att vara frisk och besvärsfri. Socker och spannmål gör att jag är vaken på nätterna och min mage gör uppror. Några få minuters sötma i munnen är inte värt de besvär som följer för mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*