Hemmagjord glutenfri granola är perfekt att toppa frukosten med. Man kan toppa vanlig naturell yoghurt, kokosyoghurt och smoothiebowls. Eller äta det tillsammans med färska bär och nötmjölk tillsammans med en klick nötsmör. Väldigt gott!!
Läs mer: Så gör du egen nötmjölk
Läs mer: Så mycket nötter innehåller den färdiga nötmjölken
Glutenfri granola
1 dl cashewnötter
1 dl mandlar eller hasselnötter
1 dl solroskärnor
1 dl kokos
0,5 dl kokosolja [annonslänk]
0,5 dl vatten
0,5 dl nötsmör (kan uteslutas)
1 msk äkta kanel [annonslänk]
1 nypa salt
- Sätt ugnen på 125° C.
- Hacka nötterna och blanda ihop med resten av de torra ingredienserna.
- Smält kokosoljan och blanda ihop med nötsmör och vatten.
- Blanda ihop allt och bred ut på bakplåtspapper.
- In i ugnen i ca 20 minuter. Efter 10 minuter, rör runt så det inte bränns.
- Stäng av värmen och öppna luckan lite, tex med hjälp av en treslev. Låt stå inne på eftervärme i 10-20 minuter så ångan försvinner.
- Ta ut plåten, låt svalna innan du häller upp på burk.
Fler frukosttips:
7 glutenfria frukostar för hela veckan – Del 1
7 glutenfria frukostar för hela veckan – Del 2
4 kommentarer
Tack för receptet!! Jag gjorde det igår kväll och det var fantastiskt gott!!
Kul att höra!
// Cecilia
[…] Hemmagjord glutenfri granola Kokoschips […]
[…] Recept på hemmagjord glutenfri granola finns här […]