”kokosnötsskålar”
sitta i squat

Hur det gick för mig med denna veckas hälsoutmaning? Riktigt dåligt. 

Influensan håller i sig tyvärr, och jag har fått prioritera vila framför at gå minst 10 000 steg om dagen. Och det är det som är så bra med veckans utmaning. Man bestämmer själv vilka utmaningar man vill vara med i och de som passar en själv. Nya utmaningar kommer varje lördag framöver.

Denna veckas utmaning kan absolut alla vara med på! Och det är en övning som är superviktigt för oss och som vi alla borde öva mer på:

 

Sitt i squatpositionen

Squatpositionen eller huksittande, är en av våra grundpositioner och även vårt naturliga viloläge. Men många av oss klara inte av att sitta i denna position längre. Vår rörlighet har försämrats drastiskt, mycket tack vare allt stolsittande. Denna veckas hälsoutmaning går ut på att öva på att sitta i squatpositionen.

Läs mer: Så här sitter du i squatpositionen.

Börja måndagen med att se hur länge du klarar. Följande dagar är målet att sitta längre än föregående dag. På söndag – jämför tidsskillnaden! Följ med på Instagram: @ceciliafolkessonoch tagga gärna dina bilder med #veckanshälsoutmaning

 

Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram

 

Total
62
Shares

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

8 kommentarer

  1. När jag sitter så kommer jag inte ner med hälarna i marken utan stål liksom på framdelen av foten. Ska jag äta köra på eller blir det felbelastningar och inte lika bra effekt då?

    1. Väldigt individuellt. Vissa klarar sitta i 1 minut pga ovana. Men i andra länder kan man sitta i flera timmar och jobba i denna position. Men är man ovan är det en grym start att köra det man klarar och gärna göra några gånger varje dag 🙂

      Lycka till!
      Cecilia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*