Ekologiska-natpasar
socker barn sommar

Vi skippade tydligen våren och gick direkt från vinter till sommar utan att passera gå. Härligt, absolut, men en ännu längre period av sockerfrossa än vanligt.

 

Jag gjorde en liten undersökning på min Instagram Story igår. “Blir det för mycket socker för barnen på sommaren?” 84% tyckte det blev för mycket socker för barnen på sommaren. Och då bör tilläggs att många av de som följer mina sociala kanaler har superkoll på socker och gör många aktiva val för att minska på sockret.

 

socker barn sommar

Har du koll på sommarens socker?

33 cl läsk ca 10 sockerbitar
1 Festis ca 10 sockerbitar
1 Piggelin ca 4 sockerbitar
1 Magnum ca 6 sockerbitar

Enligt WHO (World Health Organization) bör ett barn inte äta mer än ca 20 gram socker per dag. Det är samma som ca 5,5 sockerbitar.

 

Läs även: Sockerfritt – Då bör du tänka på detta

Läs även: 5 tips hur du minskar ditt sockersug

Läs även: Sommar = Sockerchock!!

 

Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram

 

6 kommentarer

  1. Hade verkligen ingen aning om att dessa produkter innehöll så många sockerbitar… Har du något recept på en god, krämig och hemmagjord glass?

  2. Hej! Tips på hur man hanterar barnens sockerintag när dom är hos kompisar? Det är många familjer som har en betydlig högre tolerans vad gäller socker än jag och är då barnet ofta hos kompisar så kan det bli fika o glass var o varannan dag och för mig känns det inte riktigt ok.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*