På Bali åt jag samma omelett varje morgon vi besökte vårt favoritcafé: Open omelet med massa grönsaker. Så gott, och en perfekt frukost. Testa att göra något liknande i helgen då man oftast har lite extra tid. Grönsakerna kan självklart bytas ut mot det man gillar och vad man har hemma.
I original-omeletten var det spenat istället för grönkål som jag använde. Men det blev mist lika gott, om inte godare att göra göra med grönkål!
Tips!
När du steker grönsaker, ha i en skvätt äppelcidervinäger.
Öppen omelett med grönsaker
(1 port)
- 2-3 ägg
- Grönkål
- Zucchini
- Rödlök
- Champinjoner
- Tomater
- Olja
- Salt + Peppar
Gör så här:
– Vispa ihop äggen med en skvätt vatten, salt och peppar. Stek omeletten på svag värme. Jag gillar mina omeletter genomstekta och brukar lägga ett lock på för att slippa vända.
– Fräs grönsakerna i lite olja och en skvätt vinäger. Jag använder denna äppelcidervinäger [annonslänk]
– Toppa omeletten med grönsakerna. Ringla över lite olja och salta och peppra.
Här hittar du alla mina recept
Följ mig här:
För inspiration, tips och recept, följ gärna på Facebook, Bloglovin’ eller Instagram
2 kommentarer
[…] Öppen omelett med grönkål, picklad rödlök, zucchini och tomat […]
[…] ha stora knippen storbladig persilja till bra pris. Och med det som blir över kan man ha till omeletter eller i denna supergoda […]