Inget tillsatt vitt socker, inget gluten, ingen tid i ugnen. Bara att mixa, smälta och blanda! Supergott och definitivt nyttigare än vanliga snickers.
Nyttigare snickersrutor
Botten:
1,5 dl mandlar
10 färska dadlar
3 msk jordnötssmör
1 msk carob (går bra att utesluta)
1 näve salta jordnötter
Kolafyllning:
8-10 färska dadlar
1 tsk vaniljextrakt [annonslänk]
Topping:
75 gram choklad
En klick kokosolja
Gör såhär:
- Botten: Kärna ur dadlarna och kör i matberedare tillsammans med mandlar, jordnötssmör och carob. Klä en brödform med plastfolie och tryck i degen och jordnötterna i botten.
- Kolafyllning: Kärna ur dadlarna och mixa med vaniljextrakt och vatten. Tillsätt lite vatten i taget tills det blir en kolalik konsistens. Bred på kolasmeten på bottnen.
- Smält chokladen och rör i kokosoljan. Man kan hoppa över kokosolja, men då blir chokladen väldigt hård i förhållande till botten och blir svår att skära. Bred ut chokladen och ställ in i kylen.
- När chokladen stelnat, lyft ur kakan och skär i lagom bitar. Förvara i kylskåp.
Fler nyttiga recept på efterrätter och godis finns här
Följ gärna här:
För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram
3 kommentarer
Hej!
Tack för receptet! Tänkte göra dessa idag, verkar såå goda! Men undrar vad du använder du för choklad? 🙂
Kram
Hej Alexandra!
Jag hade Anthon Bergs 72% denna gång.
Kram!