Detta måste ni testa! Krispigt frasiga zucchinibiffar utan gluten och mejerier. Går snabbt att göra, är nyttiga och supergoda! Servera med en kall koriander-yoghurt, avokadoröra eller hummus. Gör en större sats och frys in, det blir en utmärkt matlåda tillsammans med en stor sallad och avokado.
Glutenfria zucchinibiffar
500 gram zucchini
2 ägg
1, 25 dl bovetemjöl
0,75 dl mandelmjölk (eller annan mjölk)
Persilja
Salt & peppar
Olja att steka i
Gör så här:
Riv zucchinin grovt. Lägg i durkslag och strö över salt. Låt ligga i ca 10-15 minuter och krama/pressa sen ut vattnet ordentligt. Blanda ihop ägg, bovetemjöl och nötmjölk till en jämn smet. Blanda ihop med zucchinin och hackad persilja. Salta och peppra. Stek i rikligt med fett (kokos, oliv, raps eller ghee) på båda sidor. Jag gjorde 6 stora biffar, men det går såklart lika bra att steka 12 små.
→ Se alla recept på receptsidan
4 kommentarer
Lät supersmarrigt!! Ungefär hur många personer är detta receptet till? Tack på förhand
Det blev 6 stora biffar. Räcker till ca 3 vuxna om man har något tillbehör 🙂
Låter supergott! Vet du om det går att byta ut bovetemjölet till något mer LCHF-vänligt? =)
Hej! Du kan säkert blanda i lite fiberhusk istället för bovetet. Inte alls lika mycket då, utan någon msk typ 🙂
// Cecilia