Ekologiska-natpasar
sockerfri äppeldryck

Höst betyder äpplen. Ofta massvis av dem. Vi var på marknad förra helgen och köpte kilovis av ekologiska, närproducerad äpplen från ett super-gulligt äldre par som länsat sina träd hemma. 20 kronor kilot!

Testade att göra en äppeldryck med ingefära. Inget socker, inget konserveringsmedel och utan uppkok. Perfekt nu på hösten när alla sjukdomar smyger sig på från alla håll. Frys in delar av drycken då den varken innehåller citronsyra, natriumbensonat eller socker. Vill man, kan man tillsätta socker för att öka hållbarheten, gör detta efter du silat drycken. Håller sig någon dag i kylskåpet.

 

Sockerfri äppeldryck
5 liter skivade äpplen
5 liter vatten
5 cm ingefära

 

sockerfri äppeldryck

Gör såhär:
– Skiva äpplena, med kärnhus och skal. Var noga med att skära bort alla stötta delar.
– Skiva ingefäran tunt.
– Slå över vatten. Äppelskivorna måste vara täckta av vattnet, så lägg två tallrikar som tyngd för att slippa att de flyter upp.
– Låt stå och dra i svalt i 3 dygn.
– Sila
– Tappa upp på  rena flaskor. OBS! Diska flaskorna ordentligt och lägg gärna dem i ugnen på låg värme i ca 15 minuter. Var försiktig med att hälla hett/kokande vatten i glasflaskor då de lätt spricker.
– Frys in en del om det inte vankas stor-kalas!

 

2 kommentarer

    1. Detta är en variant av äppeldryck som inte behöver kokas. Man kan självklart välja att koka om man vill. Jag valde att göra denna utan uppkok för lite variation, samt att det blir nyttigare 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*