– Innehåller annonslänkar –
Här kommer ett nytt recept på en supergod kladdkaka att baka i helgen. Helt utan mejeriprodukter, gluten och raffinerat socker. Sötad med dadlar. Servera gärna med vispad kokosgrädde med vaniljpulver. Ju längre den får stå i kylen innan servering, desto godare!
Kladdkaka utan mejerier, gluten och socker
3 ägg
1/2 dl kallpressad kokosolja
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosflingor
5 msk kakao
10 färska dadlar
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
En nypa himalayasalt
En bit hackad mörk choklad
Gör såhär:
– Sätt ugnen på 175° C. Kläm fast ett ark bakplåtspapper i en form med löstagbara kanter.
– Kör urkärnade dadlar tillsammans med de torra ingredienserna i en matberedare.
– Smält kokosfettet och häll i marberedare tillsammans med äggen. Mixa till en jämn smet. (Rör i hackad choklad).
– Grädda i ca 1o minuter. Låt svalna och ställ in i kylen innan servering.
– Pudra med kakao och servera med färska hallon.
Jag använde min Blendtec med twistkanna men en vanlig matberedare går lika bra! Har man inte en matberedare kan man hacka dadlarna väldigt fint eller mixa tillsammans med kokosflingorna med en stavmixer.
Följ mig här!
Gillar du sidan? Följ mig gärna på Facebook, Bloglovin’ eller Instagram
18 kommentarer
Hej,
Det låter väldigt gott.
Jag är nöt- och mandelallergiker men tål kokos.
Kan det gå att byta ut mandelmjölet mot kokosnötsmjöl?
Vad tror du?
Hej Karin!
Det går inte att byta rakt av då kokosmjöl absorberar mycker mer vätska än mandelmjöl. Har för mig att jag sett någon omvandlingstabell för olika nötmjöler. Gooogla och se om du kan hitta 🙂
Lycka till, och hör gärna av dig om du fick det att funka 🙂
Hälsningar Cecilia
Tack!
Jag googlar
Trevlig sommar!
Karin
Åh, låter supersmarrigt 🙂 Men ska den verkligen bara gräddas i 10 min?
Hej Sofia!
Jag gräddade min 13-14 minuter, vilket var något för länge, så 10 blir perfekt 🙂
Jag hade en stor form, så den blir rätt tunn.
Hälsningar Cecilia
Ser super god ut 🙂
Tål inte nätter. Tror du de går att byta mot typ bovete eller havremjöl?
Viktoria
Både havremjöl och bovetemjöl borde funka 🙂
Hej! Tycker det är så svårt att använda recept där inte antalet kolhydrater/ port står utsatt. Jag missar många recept som ser så goda ut och som jag skulle vilja laga/ baka men vågar mig inte på det. Okej, det finns ju tex ” kostbevakningen” men tycker ändå det är svårt….. Förstår att det skulle innebära mkt merarbete för dig, men kanske det skulle kunna vara en idé att göra det i alla fall, tror att många skulle uppskatta det! Kram/ KL
tack för detta receptet. den blev galet god!!
Ser smakrigt ut! Men hur mkt är en bit mörk choklad.?
Så mycket man vill 😉 Typ en halv chokladkaka.
// Cecilia
Hej!
Går kakan att frysa?
Hej!
Har inte testat, men det borde gå 🙂
// Cecilia
Hej,
Vilket drömrecept!! Jag är både laktosintolerant och äter inget socker alls och sorterar alltid bort alla recept med choklad, det jag funderar på är vilken typ av choklad du då använder dig av när du bakar för att det både ska vara laktos och sockerfritt? 🙂
/Lina
Hur många kalorier är en bit??
Hej,
Ingen aning tyvärr. Räknar aldrig kalorier…
// Cecilia
[…] Arthur älskar att baka. Kanske ännu mera älskar han att äta det vi bakat. Och jag med! För att inte varje dag överdosera socker i mängder bakar vi oftast med dadlar. Lite mera fibrer, lite mindre sött i smaken men alltid supergott. I går bakade vi denna goda kladdkaka! […]
Det här är den absolut godaste kladdkakan <3
Den är också så tacksam att variera med olika smaker på chokladen 🙂 Mina favoriter är 70% hallon eller apelsin.
Tack för ett fantastiskt recept!