Alltså dessa rutor! Mitt genom-tiderna-bästa-recept-ever! Har ni lite tid över i helgen, gör dessa!
Barnen tittade lite konstigt på mig när jag sa att dom fick äta hur mycket dom ville (vilket dom aldrig får om det är vanliga kakor). Sid hade dock ögonen med sig och viskade till sina bröder att han sett massa avokado i blendern…
Nötrutor med choklad & kaffekräm
Botten
4 dl mandlar
10 dadlar
1 msk kokosolja
1 nypa vaniljpulver
1 nypa himalayasalt
- Kärna ur dadlarna. Kör ihop med resten av ingredienserna i matberedare.
- Tryck ut en fyrkant, ca 1 cm tjockt på ett bakplåtspapper.
- Ställ i kylen och fortsätt med toppingen.
Topping
2 mogna avokado
1,5 dl raw cacao [Adlink]
1 dl kokosolja
ca 2 msk nescafe
1 nypa himalayasalt
Knappt 0,5 dl honung
- Skala och kärna ut avokadon.
- Kör i matberedare eller stavmixa tillsammans med resten av ingredienserna. Anpassa kokaomängden efter hur mycket chokladsmak du gillar. Pulverkaffe kanske inte låter så kul, men det ger små crunshiga bitar. Gillar man inte kaffe kan man byta ut mot tex laktitspulver.
- Bred ut krämen på bottnen. Låt stelna i kylen.
- Pudra med kakao och skär fyrkanter. Jag gjorde ca 12 bitar.
Förvara i kylskåp. De håller sig färska några dagar.
15 kommentarer
Ser jättegoda ut!! Funkar det med snabbkaffepulver eller ska det vara mer finmalt?
Tack för mycket inspiration!
snabbkaffepulver är perfekt! blir jättrebra med “bitarna” i 🙂
// Cecilia
nice! Har aldrig testat baka något rawfood-aktigt, men är helt klart sugen nu. Nu håller jag dessutom på och kör detox vilket är lite blandning av raw/paleo, så det kanske kan vara läge att testa dessa vid tillfälle 🙂 tror du man kan göra bara toppingen fast som bollar så att de blir som tryffelbollar? 🙂
då passar det ju perfekt! det går jättebra, liknande recept finns här:
https://ceciliafolkesson.se/2015/10/19/avokado-och-chokladkulor/
Lycka till!
/cecilia
Låter fantastiskt gott! Detta blir fin inspiration för framtida bakning 🙂
tack 🙂
Vi gjorde den idag, supergod! Rekommenderas!
Kul!!
Tror du att det går att frysa dessa?
Torkade eller färska dadlar i botten?
Färska 🙂
Jag undrar om man kan köra med stevia istället för honung? Och isåfall hur mycket? Samt så försöker jag hitta ett alternativ för dadlarna , finns det några?
Tack för alla fina recept, ska testa lax biffarna och den nyttiga köttfärsåsen imorgon.
Hej Ida,
Du kans säkert köra stevia, men blir kanske lite “kornigt”
Alternativ till dadlar är svårt i dessa recept tyvärr. Men ibland kan det funka med kokos och kokosolja + nötter för att binda en botten tex.
Lycka till!
<3 Cecilia
Hej! Går det bra att frysa in rutorna?
Hej,
Har inte testat, men det borde går bra 🙂
// Cecilia