Chokladdoppade kokoskulor – Perfekt om man gillar recept med få ingredienser. Både Paleo och LCHF-vänligt!
Chokladdoppade kokoskulor
3 dl kokosflingor
4 msk kokosolja
100 gram mörk choklad
(Ev sötning om man vill)
Gör så här:
1. Häll kokosflingorna i en matberedare och kör på full effekt tills kokosen blivit som ett grovt mjöl. I med kokosoljan och kör några sekunder till tills allt blandats.
2. Ställ kallt i ca 10-15, rulla sen små kulor av av smeten. Ställ in klorna i kylen då kokosoljan smälter vid rumstemperatur.
3. Smält mörk choklad och låt den svalna. Doppa kulorna. Jag lät mina stelna i kylen efter första chokladdoppet för att sen doppa dem i choklad en andra gång.
Förvara i kylskåp.
8 kommentarer
Hej!
Undrar om det är “kokosflan”‘eller vanlig “riven kokos” du använder?
vanlig riven kokos 🙂
Bra tips! Ska jag nog testa till jul 🙂 vad använder du för choklad? Blir ju iof väldigt lite choklad på varje boll 🙂
Om du söker på Avokado i sökrutan kommer avakadokulor i listan högst upp. I det inlägget finns länk till chokladen jag använder 🙂
Vad för matberedare använder du till detta? Jag testade med magic bullet som visserligen fick massan slät och flytande men samtidigt skar sig motorn och det luktade länge bränt i köket.
Jag har en matberedare på 850 watt. Ju starkare desto bättre 🙂 Kan tänka mig att magic bullet är lite för klen.
// cecilia
Men gud vilka fantastiska recept du har. Sparar dom i min recept mapp och väntar till jag dietat klart i juni. Inte jobbigt alls
Tack för en toppen sida❤️
Åh vad roligt att höra, tack 🙂
// Cecilia