”kokosnötsskålar”

Något jag alltid väljer att köpa ekologiskt är kaffe. Extra tacksamt idag när denna skylt satt på Ica. Passa på! Gäller veckan ut.

I Sverige dricker vi nästan 100 000 koppar kaffe under en livstid. Om en enda person väljer eko minskar hen att ett utsläpp på nästan 20 kilo kemiska bekämpningsmedel sprids i naturen. Kaffeplantagen använder ett av världens farligaste bekämpningsmedel som är förbjudet i både Sverige och EU. Det skadar och dödar natur, djur och människor.

Ekologisk odling leder till mindre skogsskövling och mindre klimatpåverkan. Arbetarna får en bättre hälsa när de slipper skador av bekämpningsmedel. UTZ-certifieringen innebär bland annat bra villkor för arbetarna och deras familjer och bättre förutsättningar för miljön.

Ett lätt val. Speciellt nu när ett bra paket kaffe kostar mindre än ett paket Gevalia.

 

Fakta: Naturskyddsföreningen, KRAV, Rättvisehandel

 

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

6 kommentarer

  1. Hej ! Vi köper alltid ekologiskt kaffe och igår skulle jag köpa kaffe, det roliga var att allt Gevalias kaffe var slut både i Leksand och Insjön.

  2. köper också alltid eko, både brygg, snabbkaffe och koffeinfritt snabbkaffe 🙂 Är ju värre med kaffet på jobbet som inte är eko vad jag vet. Kanske får börja använda enbart eget medtaget snabbkaffe eller ha en egen liten bryggare på skrivbordet 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*