bali guide barn

Bali-guiden för hela familjen!

av Cecilia Folkesson

Nu är äntligen Bali-guiden klar! Tack för alla frågor och funderingar. Saknas det ändå något är det bara att kommentera inlägget så svarar jag! Hoppas ni blir sugna på att resa till Bali – island of the gods.

 

Missa inte: Stora Canggu-Guiden: Canggus bästa caféer, restauranger och barer

 

Resa hit

Vi flög med Singapore Air och mellanlandade i Köpenhamn och Singapore. Biljetterna gick på ca 7500 SEK per biljett (ca 500 SEK för Otis som är under 2 år). Jag tycker Singapore airlines är absolut bäst. Bra service, bra hjälp med barnen och bra mat. Ett tips är att välja flighter med lite längre mellanlandningar. Har man barn med sig vet man aldrig vad som händer. Och har barnen svårt att sova på flyget har man lite tid att låta dem lägga sig ner på flygplatsen och sova innan det är dags för nästa obekväma flygplansstol. Och mellanlandning i Singapore är en hit. Massa att göra. Allt från pool till bio. Perfekt flygplats att vila upp sig några timmar mellan flighter.

 

Är det dyrt på Bali?

Bali kan vara både superbilligt och svindyrt. Det beror helt på vad man väljer såklart. Man kan äta en lunch för 10 kronor, bo på ett hyfsat hotell för några hundralappar per natt, åka taxi i en timma för under hundralappen. En bra middag för fyra personer (2 vuxna + 2 barn) brukar hamna på runt 200 kronor.


Visum

Man får Visa on arrival när man landar på bali. 30 dagar för 35 USD. Vill man vara borta längre måste man söka visum innan man åker. Vi sökte ett 60-dagars visum som vi kan förlänga med 30 dagar 4 gånger. Alltså totalt 6 månader.

 

bali surfing barn

Hur är det området ni bor i?

Vi bor i Canggu som ligger ca 45 minuter från flygplatsen. Canggu än så länge relativt lugnt, bra matutbud och grönt och härligt med massa risfält. Samtidigt är det nära till allt. Här finns Canggu club som är perfekt för barnen. Där hittar man simskola, fotbollsträning, gym, mm. Och massa vattenrutchkanor! Stranden i Canggu-området är tyvärr inte så barnvänlig. Berawa beach är det bästa alternativet i Canggu.

Finns det andra områden på Bali som du tycker är värda att stanna länge på?

Ubud är ett mysigt ställe som ligger mitt i Bali. Massvis av rawfood, yoga och risfält. Vill man hänga på stranden är Nusa Dua och Sanur bättre för barnen än Canggu. I Kuta finns Water Boom som absolut är värt ett besök. Är man sugen på shopping finns även Beachwalk i Kuta. Annars är Kuta väldigt stimmigt med mycket trafik och mycket barer. Inget bra ställe för barnen.

 

Tips på roliga och sevärda utflykter

Monkey Forest ligger i utkanten av Ubud är värd ett besök. Här finns massa apor som är allt annat än folkskygga. Likt överallt på Bali finns här flera tempel där apor lever tillsammans med skötare och turister. Kostar ca 20SEK/pers

Tegalalang rice teracce finner man ca 20 minuters bilresa norr om Ubud. längst vägen från Ubud finns massor av butiker/fabriker där man säljer allt från bord och stolar till solfjädrar. Risterasser finns det gott om i Balis inland, Tegalalangs ligger utmed vägen och är så sett lättillgänglig. Kostnad 15 SEK/pers

Gunung Kawi ytterligare ca 20 minuters bilresa norrut ligger några fantaskiska tempel, byggda för nästan 1000 år sedan. Det finns tre stycken med samma namn och lite svårt att hitta till “rätt”. Det mest populära finns i byn Tempak Siring. Templet ligger ner i en dal där man går i ca 300 trappor innan man nått ner. Väl nere är det skulpturer uthuggna i bergsväggarna. djungel, risterasser och flod med litet vattenfall omger detta gamla tempel. Kostnad 10 SEK/pers

Waterbom Asiens bäst rankade vattenland finns i Kuta. Väl värt ett dagsbesök, under lågsäsong Nov-April är det ganska tom på vattenlandet vilket gör att man slipper all väntan på att få kasta sig ut för de ca 20 olika rutschkanorna. Ett tips är att vara här när de öppnar för tiden fullständigt flyger förbi under dagsvistelsen. Kostnad ca 100 USD/familj (2 vuxna 2 barn)

Bali Treetop Adventures Linbanor och trädklättring för alla åldrar. Ligger ca 5 mil norr om Canggu.

 

Vad betalar ni, och vad ska man räkna med att det kostar?
Vilken service ingår i ert hus?

Man kan hitta bra hus med pool från ca 15 000 per månad. Om man hyr via agentur ingår oftast bara hyran i detta pris. Vi hyrde hus genom Bali Treasure Properties.Poolrengöring, gardner, el, internet, städhjälp etc brukar tillkomma. Om man inte är borta längre än en månad kan det vara lättast och billigast att leta på Airbnb eller Agoda.

 

Hur mycket pengar behöver man i budget för att vara borta ca 1 månad?

Vår budget är ungefär såhär:
Hyra: ca 15 000 SEK
Mat: ca 12 000 SEK (vi äter frukost hemma, lunch och middag ute)
Moped: ca 700 SEK
Förlängt visum (mer än 1 månad): ca 500 SEK /person och månad

 

bali - resa med barn

Åker ni runt mycket eller håller ni er så ni kan bo i huset hela tiden?

Vi är mest hemma. Eftersom vi valt ett hus med bra läge och pool har vi inget behov av att åka runt hela tiden. Vi gör lite utflykter då och då.

 

Bali canggu resa med barn

Hur tar ni er runt på utflykter?

Det här med att transportera sig på Bali är ett kapitel för sig. Det är inte ovanligt att det tar upp mot en timma att åka en mil. Så man får planera sina resor och passa på att göra många saker på samma gång. Vi har moppar som vi tar oss runt med. Trafiken i Canggu är förhållandevis lugn om man jämför med övriga delar av Bali. Vi åker moppe med killarna (4 och 6 år) men ska lillen på 8 månader med hyr vi bil. Vi hade med oss ett babyskydd från Sverige. Moppar kan man hyra för runt 600 kronor i månaden, bil kostar någon hundralapp per dag. Man kan även hyra en bil med chaufför för runt 400 SEK /dag.

 

Hur hanterar Otis värmen och luftfuktigheten? Måste man bo med AC?

Värmen var jobbig för alla oss från början. Temperaturen på Bali är runt 30°C året runt och under regnperioden som är mellan december och mars är luftfuktigheten ofta upp mot 90%.  Alltså väldigt varmt ock klibbigt. För Otis tog det längre tid att vänja sig.

Vårt hus har stängda sovrum med AC medan resten av huset är öppet och utan AC. Det kan bli rätt mycket mygg i den öppna delen, speciellt under regnperioden. AC är perfekt att ha när man ska sova. Och har man inte för kallt är det ingen fara för barnen heller.

 

Äta ute eller hemma?

Att handla mat och laga själv är oftast nästan lika dyrt som att äta ute. Stå och laga mat till en hel familj i 30 grader hetta, inte så kul. Vi äter frukost hemma och resten av maten på resturang. Det finns mängder av bra små indonesiska warunger där man kan få en lunch eller middag för runt 15 kronor.

 

Hur är maten på Bali?

Generellt är maten på Bali inget speciellt. Mycket inhemsk mat är gjord med dålig olja och MSG. Man kryddar inte mycket, utan smaksätter i efterhand med sambal, jordnötssås och söt soja. Ingen hit. Det finns massvis med dyra restauranger där det finns dyra hotell. Oftast ganska ocharmigt. Bästa maten hittar man i Ubud och Canggu. Oftast är dessa ställen drivna av västerlänningar. I Ubud hittar man väldigt mycket rawfood och ekologiskt. I Canggu mycket glutenfritt.

 

Vad kostar det att äta en hälsosam lunch ute? Eller en god middag? Gärna vegetarisk.

En bra lunch/middag linger runt 70 000 IDR. (ca 40 kronor). Men man kan äta betydligt billigare på lokala hak.

 

Några restauranger att inte missa:

Canggu
– Betelnut Cafe. Superbra frukost, lunch och middag. Glutenfria alternativ.
– Cafe Avocado. Hälsofik med bra utbud och massa juicer.
– Crate Café. Öppet för frukost och lunch. Glutenfria alternativ.
– Shady shack. Supermysigt ställe med grym vegetarisk mat och superfrukost!

Ubud
– The Alcehmy. Bästa rawfood-stället på Bali. Väldigt värt ett besök.
– Bali Buda. Hälsobutik med tillhörande restaurang. Finns också i Sanur, Kerobokan, Bukit

Seminyak
– Nalu Bowls. Ett litet mysigt ställe med bara smoothie bowls.
– Trattoria. Italiensk restaurang. Bra mat till bra priser.

 

Hur gjorde ni med vaccinationer?

Vi har tidigare vaccinerat oss mot Hepatit A och B. Otis var för liten för det innan vi åkte. Alla tre barn är vaccinerade med tuberkulos.

 

Vad gör man om ens barn blir sjukt, bitet eller dylik? Hur är vården?

Vi har tyvärr haft rätt många sjukhusbesök. Sid tappade mycket hår i början, jag fick en halsinfektion, Otis fick någon kräksjuka och spydde jättemycket. Vi har besökt både lokala apotek där dom har läkare och internationella sjukhus. Och de lokala apoteken har varit bäst. Om man frågar runt kan man hitta specialister för det man söker för. Dessa doktorer jobbar ofta på de stora sjukhusen på dagtid och på egna små lokala mottagningar kvällstid. Att besöka ett internationellt sjukhus kostar runt 650 SEK, medan en doktor på en lokal mottagning tar runt 100-200 SEK. Och deras utrustning är ofta mer high tech än den man hittar på svenska sjukhus.

 

Finns det blöjor?

Det finns det. 20 blöjor kostar ungefär 25-30 kronor. Så helt ok!

 

Kan man ta med sig barnmat hemifrån?

Det kan man. Flygplasterna godkänner i princip all barnmat.

 

Finns något träningsställe i närheten? Gym? Yoga?

Det finns massa träning i Canggu och även runt om. Allt från SUP-yoga till Crossfit.

 

Hur är det med snorkling?

Man kan hitta både bra dykning och snorkling på Bali. Ju mer norr ut desto bättre. Finns även fina områden på Östra Bali.

 

Bra att ha med sig:

– Barnmat och stavmixer. Utbudet på barnmat här är väldigt dåligt. Och det som finns är oftast väldigt sockrat. Ger man barnen välling, ta med det! Vår räddning har varit stavmixern. Lätt att åka till marknaden och köpa grönsaker och att köpa kyckling i affären. Bara att koka, stavmixa, portionera och lägga i frysen.
– UV-klädsel till barnen och UV-tält till bebis.
– Liten smidig vagn som är lätt att fälla ihop.
– Bärsele om man har ett mindre barn. Balis gator saknar ofta trottoarer, och där de finns är de oftast dåliga.
– Ska man hyra hus, ta med en billig resesäng + myggnät.
– Surfplattor till barnen att ha på flygplatser och vid långa restaurangbesök
– Medicin. Det finns oftast på plats, men man vet aldrig när olyckan är framme. Vätskeersättning, alvedon, plåster, sårtvätt och termometer.

 

 

Att få ev föräldrapenning att räcka till

Vi tar så många dubbeldagar man får. Tror det var max 30 dagar, inte helt säker. Vi hade även sparat pengar under en tid. När man lägger ner så mycket tid och jobb på att komma iväg är det tråkigt att behöva snåla hela tiden. Men föräldradagar, sparade pengar och semesterdagar löste det sig bra.

 

Hjälp med barnen

I stort sett alla västerlänningar på Bali har Nannys. Och även locals med mycket pengar. Så nannys finns det massor av. Det finns flera agenturer att hyra nannys genom. Bäst är att hitta någon i ens omgivning för balineser älskar barn. Dom tar hand om dina barn som de vore sina egna. Helt fantastisk att se denna värme och glädje när de leker med barnen. Att de tror på reincarnation (själavandring) kanske har en viss betydelse. Vi har turen att ha en fantastisk granne som älskar Otis. Och det är väldigt ömsesidigt.

 

Hur tog ni steget att åka till Bali?

Vi bara bestämde oss för att göra det. Det var väldigt mycket jobb innan. Allt från husförsäljning till försäkringar. Några månader innan vi åkte sålde vi vårt hus och köpte en liten sommarstuga istället. Vi hade tänkt sälja huset i vilket fall så tajmingen var perfekt. På så sätt slapp vi alla dyra räntor på huslånet. Sen blir det väldigt mycket praktiskt att fixa när man planerar att vara borta länge. Försäkringar, ställa av ev bilar, ha någon som tar hand om räkningar mm. Mycket jobb, men det går! Och såhär i efterhand har det varit MER än värt! Barnen lärde sig simma nästan direkt. Sid är 4,5 år och Zion 6. Engelskan kommer mer och mer, och man märker att dom blivit mer öppna mot omgivningen än vad dom var hemma.

 

 

Du kanske även gillar detta

49 kommentarer

Caroline 24 april, 2015 - 16:37

Är nyfiken på hur länge ni har tänkt att vara borta? 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 26 april, 2015 - 04:12

Planerar 6 månader 🙂

Svara
Sandra 25 april, 2015 - 19:33

Nyfiken på vad ni betalar för en Nanny? Jobbar ni där nere? Går pojkarna i skolan?

Ni verkar ha en härlig resa 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 26 april, 2015 - 04:14

Man får en heltids-nanny för ca 1500 per månad. Vi har nanny några dagar i veckan och betalar ungefär hälften för det. Vi jobbar inte utan är föräldralediga/tjänstelediga. Killarna går inte i skola. Vår äldste son börjar första klass till hösten 🙂
// Cecilia

Svara
Clara Edvinsson 25 april, 2015 - 21:48

Wow vad härligt det låter! Jag tycker det är coolt att ni sålde huset som du beskriver och åkte iväg ett antal månader. Fantastiskt!

Svara
Cecilia Folkesson 26 april, 2015 - 04:16

Vi har det verkligen fanstastiskt! Bästa beslutet vi tagit 🙂

Svara
Ekofilosophie 25 april, 2015 - 23:29

Rekommenderar också Ubud och grannön Lombok! 🙂

Svara
Mona 27 april, 2015 - 14:51

Bruker dere virkelig 12.000 sek på mat og 15.000 sek på hyra? Er dette vanlig for Bali?
I Thailand betaler vi halvparten.

Svara
Cecilia Folkesson 27 april, 2015 - 15:07

DEt går såklart komma mycket billigare undan. Detta är vad vi lägger då vi valt ett dyrare hus och bra mat ute varje dag 🙂 Du kan klara dig bra på hälften av detta här också. Många som varit i thailand säger att det är billigare på bali.

Svara
Mona 29 april, 2015 - 13:04

Okay, greit å vite. Takk 🙂

Svara
Veronica 29 april, 2015 - 19:35

Stort tack att du tar dig tid och skriver en guide!
Hur resonerade ni innan ni valde att hyra hus just i Canggu/Batu Bolong?
Vi ska spendera några dagar på Bali i juni, men kan inte bestämma oss för vilket område. Nusa Dua, Sanur, Jimbaran, Kuta eller Canggu? 😀

Läste att man måste ha motorcykelkort för att få köra moped, har ni det eller kör ni ändå? =)

Svara
Linn Fager 31 maj, 2015 - 21:40

Hej! Har du hört talas om Ganoderma? Det är en kinesisk mirakelsvamp som har använts flera tusen
år för att bota alla möjliga sorters sjukdomar och hälsobesvär. Jag jobbar för ett företag som har
varit genialiska – nämligen kombinera denna svamp med någonting som vi i Sverige är världsledande
på att konsumera, kaffe. HÄSLOKAFFE, det är fantastiska produkter och märket har precis lanserats
i Sverige. Det finns att beställa på min hemsida, eller så kan du kontakta mig om du skulle vara
intresserad eller vilja veta mer!

Mejl: linn.fagerholm@hotmail.com
Hemsida: http://linnfager.myorganogold.com/se-sv/beverages/
Blogg: http://www.linnfagerholm.blogg.se

Svara
Peter 30 juli, 2015 - 09:29

Hur gammal var Otis när ni åkte?

Svara
Cecilia Folkesson 5 augusti, 2015 - 11:15

Otis Var 4 månader 🙂

Svara
Mikaela 31 juli, 2015 - 18:04

Jättebra tips!
Planerar att åka till Bali i november i 3 veckor, dottern kommer fylla 1år där.
Undrar vad för typ av bärdon du har? Finns det vävda sjalar eller liknande att hitta där. Vet du hur möjligheterna att köpa vagn på Bali är, borde vi ta med vår från Sverige?

/Mikaela

Svara
Cecilia Folkesson 5 augusti, 2015 - 11:17

Kul att höra 🙂
Vagn är bäst att ta med hemifrån. Mycket dyrare att löpa på Bali. Jag hade en Ergo Baby. Älskar den! Vi använder den mycket fortfarande.
Ha en trevligt resa!
Hälsningar Cecilia

Svara
Resfredag/Annika 5 augusti, 2015 - 09:54

Tack för en superfin guide, jag tipsar vidare varje gång någon frågar om roliga alternativ till Thailand för en barnfamilj som vill dra på longstay. Jag hade gärna testat Bali den här föräldraledigheten, men vi kommer att återupprepa succén med Thailand.

Svara
Cecilia Folkesson 5 augusti, 2015 - 11:16

Låter som en bra idé 🙂 Hur länge är ni borta?

Svara
Ulrika Emtervall 16 september, 2015 - 14:02

Ett bra tag efter att du publicerat ditt inlägg kommer här lite frågor. hoppas det är ok!? hur var vädret? Ni var ju där under lågsäsongen och antar att det är för att det är regnigare under denna period. Hur upplevde ni det? Var det mycket svenskar i området där ni bodde. Upplevde ni era större kids rastlösa eller att de hade hemlängtan till kompisar etc? Tack för en bra och inspirerande blogg!

Svara
Cecilia Folkesson 16 september, 2015 - 20:57

Hej Ulrika! Det går alldeles utmärkt 🙂
Vädret var bra mestadels av tiden. Lite regnperioder emellanåt, men det är sånt man uppskattar när man är länge i ett tropiskt land 😉 Inte så mycket svenskar. Inte om man jämför med tex thailand. Vi hade olika aktiviteter för barnen, simskola, fotboll etc. Inte rastlösa alls. Finns så mycket mer att göra när man har tid och vädret är bra mestadels av tiden. Kul att du gillar bloggen 🙂 // Cecilia

Svara
Jannicke 7 oktober, 2015 - 10:06

Hei.
Fantastisk mye bra tips her 🙂
Vi vurderer å reise i ca en måned til Bali i februar. Vi reiser med en 11 med gammel baby. Forstår det er regntiden der da.
1) Var dere der under regntiden? Hvordan var det for Otis?
2) Vi reiser jo kun med en baby. Er det mye å gjøre på Bali med kun en liten baby, eller blir man da “låst” mye inne?
3) Alternativet vårt er Thailand. Hvorfor vil du anbefale Bali over Thailand? Hva gjorde at dere valgte Bali?
4) finnes det et sykehus med vestlig standar i nærheten av der dere bodde?
5) Noe spesielt vi bør være obs på i forhold til å reise med en baby? (Bortsett fra å ta med barnemat og egen vogn/ergobaby)
På forhånd, takk for tilbakemelding 🙂
Jannicke

Svara
UtomlandsKillen 19 maj, 2016 - 12:52

Finns det någon uppföljning på detta inlägg, vad hände sen?

Svara
Cecilia Folkesson 20 maj, 2016 - 10:43

Hej!
Nja, inget direkt uppföljningsinlägg. Vi var iväg 6 månader med familjen, sen åkte vi tillbaks till sverige inför första klass med stora killen. Vi tog en runda tillbaks till bali mars-april i år. Var det ngt speciellt du tänkte på? 🙂

Hälsningar Cecilia

Svara
Emelie Rolén 7 juli, 2016 - 08:21

Hej!
Era resor verkar fantastiska! Förra sommaren var jag runt på Bali och Lombok Denna sommaren kommer jag endast vara i Canggu. Sist jag var dör testade jag bland annat Crate och Betelnut. Har du ytterligare förslag på bra mat i canggu? Du får gärn dela med dig! Under tiden jag är där skulle jag gärna gå på lite schyssta yoga classes eller kunna köra ett pass på gymmet.. Jag vet inte om du haft möjlighet att testa något/någon gym/yoga men om du vet ett trevligt ställe så tar jag gärna emot tips! Tack på förhand 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 7 juli, 2016 - 13:37

Hej Emelie!
Finns massvis nya. En vegan som är riktigt bra i berawa. (tillhör chaggu) Minns tyvärr inte namnet, men nära Milk and Madu, du kommer hitta den 🙂 Shady shack är en ny favorit, och organic cafe i seminyak är kanon! För träning: bali Fit (batu bolong, canggu, och The practice för yoga (jl batu bolong) Ha en härlig resa!
hälsningar Cecilia

Svara
pia johansson 30 juli, 2016 - 15:05

Hej.Du skriver lämna långärmat hemma men hur är det med Denguemyggan?Skydd?gå runt med myggmedel hela dagarna känns sådär?

hälsningar pia

Svara
Cecilia Folkesson 30 juli, 2016 - 23:09

Hej Pia!
Dengue-myggen biter tyvärr hela dagen. Och gå med långärmat hela dagarna känns inte som ett alternativ vid 30 grader och hög luftfuktighet. Brukar köra naturligt myggmedel, men det verkar ju inte hjälpt 😉

Hälsningar Cecilia

Svara
Måns Asp 22 oktober, 2016 - 12:46

Hej!

Tänkte bara fråga om du kommer ihåg hur ni tog er från Singapore till Bali! Tacksam för ett svar! =)

Svara
Cecilia Folkesson 23 oktober, 2016 - 22:31

Hej! Olika. Ibland köper vi bugdetbiljetter på plats, men oftast köper vi biljetter hela vägen. Var det så du menade?
Hälsningar Cecilia

Svara
lina 16 november, 2016 - 17:56

Hej finns det cykelbarnstol att hyra om man vill ta sig runt

Svara
Cecilia Folkesson 16 november, 2016 - 20:56

Hej! Nej det är inget jag har sett. Inte så cykelvänligt på bali tyvärr. Taxi är bästa alternativet med barn. Taxi är väldigt billigt. Tänk på att alltid välja Blue Bird group. De kör med taxameter.

/ cecilia

Svara
maria 6 december, 2016 - 09:21

Hej Cecilia, tack för bra inlägg!
Vi har tänkt göra samma sak som ni fast lite annorlunda. Vi tänkte börja på Bali i ca 2-3 mån, därefter en sväng till Australien för att sedan avsluta i Thailand någon månader. Totalt tänkte vi vara borta i 6 månader. Men herregud vad svårt det är att välja ställe på Bali! Vi tänkte åka i september och då ha en ettåring och har tänkt att hinna med ett par olika ställen på Bali under våra månader, vi har i nuläget tänkt: Nusa Lembongan, Gili, Sanur, Seminyak och Ubud. ca 3 veckor per område. Har du varit på dessa ställen? Har du andra tips på bra ställen? Vi hörde att östkusten var bättre då det var mindre vågor där, stämmer det att Seminyak har höga vågor? Vår son är snart 3 månader så vi har ingen aning om hur det funkar att resa med en ettåring. Tror du att det är en galen idé att flytta flera gånger? Vi har också kollat på att bo på hotell då vi tycker att man verkar få mer för pengarna på så vis, alltså man får pool och bra location billigare än vi kan hitta hus för. Problemet är ju då att man inte får tillgång till kök. Tänker att en ettåring bör kunna äta den mesta av maten ute och kanske att man kan ta med en stavmixer för olika fruktpuréer. Tror du att det funkar eller är det galenskap? 🙂
Supersnällt om du orkar svara på alla mina frågor. Jag är van att resa runt i Asien och brukar inte boka nånting i förväg men nu när man har kid så är det ju en annan historia. 🙂
Once again, tack för sjukt bra inlägg!

Svara
Cecilia Folkesson 6 december, 2016 - 23:35

Hej Maria!
Låter fantastiskt! Jag har varit på de flesta ställen och alla funkar bra. Östkusten är tråkigare än väst skulle jag säga. Pool är bättre än att bada i havet oavsett. Tätt smutsigt hav… Men det finns lugna stränder på västkusten också 🙂

HUs är bra för att det blir mer personligt, men har ni tänkt att åka runt såpass mycket funkar väl hotell utmärkt! Och det där med kök är inte så viktigt egentligen… Man äter ofta billigare ute än att handla hem mat och laga. Ta med stavmixer är bra, det gjorde vi också 😉

Ha en härlig resa, låter super!!

Hälsningar Cecilia

Svara
maria 25 januari, 2017 - 10:49

Tusen tack för ditt svar. Nu är jag sjukt sen på detta svar men man får ju ingen pushnotis på kommentarer på blogginlägg, så det tog mig lång tid att hitta tillbaks hit för att se att du svarat 🙂

En sista fråga, vi har nu kommit så långt i planeringen att vi börjar med ett hus för en månad, så man landar lite och ställer om till allt nytt. Men vi kan inte bestämma oss för Canggu eller Seminyak. Vad säger du? Pros and cons?! 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 1 februari, 2017 - 14:56

Bra input med push-notiser. Ska fixa detta 🙂

Svårt. Beror på vad ni är ute efter. Canggu är charmigare, seminyak mer komersiellt. Svårare att at sig runt i canguu dock…

Svara
Sara 23 februari, 2017 - 18:11

Hej!
Inlägg om Bali det var mycket intressant att läsa, men jag har bara ett par frågor
1: Hur mycket kostar det att snorkla eller göra vattenaktivitet
2: jag kommer vara där i fyra dagar vad för aktiviteter tipsar du om, så jag får så mycket gjort under dessa dagar. Vet du även på ett ungefär priser på dessa aktiviteter

Svara
Cecilia Folkesson 28 februari, 2017 - 12:24

Hej Sara. Har tyvärr dålig koll på detta. Surflektion kostar mellan 300 och 500 sek hade jag tippat på. Snorkling är billigare då ingen instruktör behövs. Jag hade åkt till risfälten i Ubud, passat på att besöka monkey forrest även den i ubud. Och tagit en surflektion på berawa beach 🙂

Svara
Nina 23 maj, 2017 - 14:17

Hej!
Ska strax åka till Bali. Vet du hur vanligt det är att bli smittad av Dengue-febern? Fick ni det och hur var det isåfall?
Jättebra Bali-guide, tack för det!

Svara
Cecilia Folkesson 23 maj, 2017 - 15:46

Hej Nina!
Kul tt du gillar guiden och hoppas du får nytta av den 🙂
Jag har haft oturen att få dengue två gånger. Och det är inget kul. Finns dock fyra varianter av det och vissa är mer Light än andra. Dengueperioden ska dock vara över för denna säsong, så säkert ingen fara. Men tänk på att använda myggmedel. De naturliga hjälper tyvärr inte… Finns massa olika på bali Autan kan man köpa i de flesta affärer. Lycka till och ha en härlig resa!!

// Cecilia

Svara
Nina 23 maj, 2017 - 17:11

Wow, vilket snabbt svar! Tack så hemskt mycket! Om du orkar svara på lite annat blir jag hemskt glad 🙂
Kan man sola med myggmedel över hela kroppen? Känns ju lite sådär….
Om man vill ha en “paradis-strand” med hyfsade vågor(vi är inte surfare), som man vågar simma i. Har du någon strand att rekomendera?
Har du varit på norra delen, Lovina, och isåfall var det fint?

Jo, jag har letat info om Bali på en massa ställen, tycker att din info har varit bäst hittils!

Svara
Cecilia Folkesson 23 maj, 2017 - 20:53

Kan man sola med myggmedel över hela kroppen? Känns ju lite sådär….
Myggen är inte i solen utan mest på fuktiga mörka ställen. Så ingen fara, skippa myggmedel då 🙂

Om man vill ha en ”paradis-strand” med hyfsade vågor(vi är inte surfare), som man vågar simma i. Har du någon strand att rekomendera?
Jag hade åkt till The Mulia i nusa dua. Ett superfint hotell med fin strand. Googla 🙂 Eller potatoe head seminyak. Inte paradis kanske med bra häng.

Har du varit på norra delen, Lovina, och isåfall var det fint?
Har varit nån gång. Bra för dykning. Men väldigt långt för en utflykt.

Svara
Carolina 24 augusti, 2017 - 02:36

Hej, jag ska åka till Kuta, Bali nu i september och ska vara där i 10 dagar.
Men är osäker på hur mycket fickpengar jag behöver ha med mig.
Vad är det “minsta” jag kan ha som fickpengar för att klara mig precis dessa dagar med mat för dagen och ev någon/några sevärdheter/aktiviteter?

Kom gärna med tips på sevärdheter och aktiviteter i Kuta samt pris. I fall du har det, jätte kul sida du har om bali 🙂

Mvh
Carolina

Svara
Cecilia Folkesson 24 augusti, 2017 - 13:03

Hej Carolina!
Kul 🙂

Väldigt svår fråga. Beror helt på vad du har för budget, har tänk att göra osv. Kuta har inte så mycket mer än shopping och uteställen.

Hoppas du får en härlig semester!

Hälsningar Cecilia

Svara
Linda Perminger 22 mars, 2018 - 16:11

Hej
Du skriver att den lokala balimaten inte är något att ha vilket gör mig väldigt förvånad. Jag antar att ni då helt har missat Nasi campur och babi guling? Som är fantastisk mat, vällagad och smakrik, inte minst den rätt kryddstarka babi guling..
Tycker även att det är synd att du helt utelämnar lovina i norra, otroligt lugnt och barnvänligt med många aktiviteter runtomkring för både stora och små.
Mvh
Linda Perminger som bott på Bali och resten fram och tillbaka de senaste 17 åren.

Svara
Cecilia Folkesson 28 mars, 2018 - 15:32

Hej Linda,
Håller med dig i de maträtter du nämner. Anledningen att jag skrev att bali-maten “inte är så bra!” beror mycket på msg och dåliga oljor. Och även mycket ris. De flesta som läser min min blogg äter inte ris alls, men du har absolut en poäng i det du skriver. Mer babi guling! Så gott!

Gällande norra bali har jag inte varit där på 20 år, men vi har tänkt åka runt ön nu i sommar. har du några bra tips tar jag mer än gärna emot!

Hälsningar Cecilia

Svara
Maria 21 november, 2018 - 16:38

Hej! Så kul att läsa din blogg!! Vi ska till Bali i ja uarinich stanna där ca 6 veckor. Då viruset med en bebis, tänkte fråga lite hur ni tänkte om vacciner då när ni åkte… Lillen kommer vara nästan 9 månader när vi åker iväg och då frågan är om vi ska vaccinera honom mot MPR? Vanligtvis barn får det när de är 18 månader… jag är lite tveksam och tänker att det är inte så stor risk om man stannar på turistområden… Hur tänkte ni? Vist var bebisen 4 månader då? Vi ska vaccinera honom från tuberculosis och hepatit A (B har han redan fått).

Tacksam för svar!
/Maria

Svara
Maria 21 november, 2018 - 16:40

* i januari och…
** vi reser med en bebis

Svara
Lotta 18 augusti, 2019 - 16:00

Hej,

Hur har ni löst detta med hem-och personförsäkringar (+moppe) på Bali?

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More