En ny omgång kokossmör gjord! Denna blev med cacao nibs. Så enkelt, och så gott!
Såhär gör man:
• Häll en påse riven kokos i en matberedare
• Mixa tills kokosen blivit flytande. Tar 5-10 minuter (beroende på matberedare)
• Mot slutet, häll i 1-2 msk cacao nibs. Mixa en lite stund till.
• Häll upp på burk
Kokossmöret stelnar efter ett tag. Vill man ha det mjukare är det bara att ställa i lite varmt vatten. Eller flyttar man till ett land med varmare klimat och har perfekt kokossmör hela tiden. Funderar på sistnämnda.
Enjoy!
13 kommentarer
Men vad kan jag ha det till?
Jag brukar äta det som det är 🙂
Man kan ha en klick på pannkakor också, super!
Detta måste jag testa! 🙂
Det tycker jag 😉
Åh underbart, det måste jag testa, måste ju vara hur gott som helst till bananpannkakor och andra LCHF plättar. Och jag har ju turen att ha lämnat Sverige för Cypern 🙂 Tjohoo!
Haha, lyllos!
Ha ha… ja vad gör man inte för att få perfekt kokossmör varje dag utan krångel, Flyttar! 😀
Ha en fortsatt bra kväll!
Kram
Bara älskar kokossmör! Bäst med vanilj eller kanel och kardemumma (perfekt att ta en sked när maken slevar i sig glass och bullar haha!)
Blir dock totalt gaaaaleeeen (!!!) på att det stelnar, har inte tänkt på alternativet att flytta- ska framföra det på direkten! (Åtminstone halvårsvis så man slipper vinterdäck och snöskottning!)
Jag fick ett lr två problem, att först så blev det inget “smör” o det de blev möglade ganska snabbt 🙁
Vad gör jag för fel tro?
Det blir rätt hårt. Man får värma det i vatten för att få den “smöriga” konsistensen. Mitt möglar inte? Kanske för att jag äter upp det för snabbt 😉
Jag brukar göra egen kokosmjölk på kokosflingor. Tror du att det går att göra smör på kokosmassan/kokosflingorna som man silar bort?