Mixa jorgubbar, vattenmelon och kiwi. Häll i glass formar (finns på tex. Ikea och Ica) och ställ in i frysen. Barnen verkar gilla dem lika mycket som “vanlig” isglass!
Här hittar du allt från recept på nyttig och glutenfri mat för hela familjen
till inspiration inom naturlig skönhet, hälsa och träning.
Jag som skriver heter Cecilia Folkesson, är utbildad kostrådgivare och
mamma till 3 småkillar. Brinner för ekologiskt, naturlig mat, barfotalöpning
och resor.
Vi har inte hunnit ta oss till Ikea än :/
Glass för oss: skalad banan delad på mitten i med en klubbpinne/glasspinne (pysslar mycket, finns alltid hemma!) och in i frysen! Är man extra snäll(?) så kan man doppa dem i choklad (kakao som vispats ner i smält kokosolja) så blir det lite “Magnum-stuk”.
Eller bara mixa valfria bär med lite kokosmjölk och äggvita och servera i skål…
Men det kan ju inte finnas något enklare än glassformar?!?
Mixar du bara bär/frukt eller tillsätter du vatten också?
4 kommentarer
Vi har inte hunnit ta oss till Ikea än :/
Glass för oss: skalad banan delad på mitten i med en klubbpinne/glasspinne (pysslar mycket, finns alltid hemma!) och in i frysen! Är man extra snäll(?) så kan man doppa dem i choklad (kakao som vispats ner i smält kokosolja) så blir det lite “Magnum-stuk”.
Eller bara mixa valfria bär med lite kokosmjölk och äggvita och servera i skål…
Men det kan ju inte finnas något enklare än glassformar?!?
Mixar du bara bär/frukt eller tillsätter du vatten också?
Bra tips! Jag hade inget vatten i. Vattenmelonen gjorde sitt 🙂
Här fungerar det med frusna hallon i en skål 🙂
Mums vilken toppen idé! 🙂