”kokosnötsskålar”
pulled beef

Alla i familjen var eniga: det godaste kött vi ätit. Barnen gav även såsen en förstaplats. Att köttet var gräsbetat gjorde säkert sitt. Här kommer recept:

Pulled Beef
1 kg nötbog eller högrev

Marinad
0,5 dl olivolja
0,5 dl vatten
2-3 msk tomatpuré
3 hackade vitlöksklyftor
2 msk soya
Lagerblad
Salt+peppar

(Marinaden går att variera i oändlighet. Jag tog vad som fanns hemma. Byt gärna ut vattnet mot rödvin.)

Gör så här
Blanda ihop marinaden. Lägg tillsammans med rumstempererat kött i en gjutjärnsgryta. Vänd köttet i marinaden. Sätt in i ugnen på ca 120° i 6-8 timmar. Köttet är klart när det trådar sig då man drar en gaffel igenom det.

Sås
ca 0,5 av marinaden/spadet ut grytan (när köttet är klart)
Vispgrädde
Soya
Ev lite konjak
salt+peppar

Servera med grönsaker. (i detta fall stekt sparris och fänkål)

 

20130512-105935.jpg

 

 

Total
1
Shares

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

10 kommentarer

  1. Pulled beef är grymt gott! Ett tips är att göra det i en tryckokare! Då tar det 1.5-3 timmar 😉

  2. Hej!
    Detta recept ska jag prova imorgon. Jag köper 1/8 ko varje år från en ekobonde och har alltid haft ångest över vad jag ska göra av högreven. Nu äntligen har jag hittat nåt som låter gott! .D
    Men hur gör jag såsen, vilka mått är det på resp ingrediens?
    Tack så länge! //Louise

    1. ca 0,5 dl vätska (olivolja, rödvin eller vatten) Sen är det bara att krydda som man vill. Jag brukar slänga i en klyftad gul lök, 3-5 hela vitlöksklyftor, några lagerblad 1-2 delade morötter, hela pepparkort, salt och soja.

  3. Hej,
    Tack för inspirerande sida!
    Hörde att soja inte ska vara så bra för våra kroppar, har du hört nått om det?
    /T

  4. Jag gjorde den här för andra gången igår! Passar mig så himla bra, som inte orkar eller gillar att laga mat. Det är så enkelt och blir såååå gott! Tack för fantastiskt recept!!! 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Close