Om man tröttnar på fröbröd med ost, är detta brödet ett alternativ. Det blir som ett ljust bröd. Jag skivar och lägger in i frysen. Sen är det bara att rosta!
Glutenfritt kokosbröd
50 gram smält smör
5 ägg
1 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
Topping: Sesamfrön/linfrön
Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Klä en brödform med bakplåtspapper. Smält smöret och låt svalna. Vispa äggen fluffigt. Blanda ihop de torra ingredienserna. Blanda sen ihop allt utom sesamfrön. Bred ut i formen och strö över sesamfrön/linfrön. Grädda i ca 25 min.
19 kommentarer
Ser jättegott ut 🙂 Var köper du ditt kokosmjöl?
finns i länken på kokosmjöl. finns på välsorterad ica ibland 🙂
Tack för tipset. Det här ska jag prova direkt!
Dette så supergodt ut! Tror du det vil funke med andre typer smør? Nøttesmør eller kokosolje? Jeg holder meg unna laktose og soya…
hahaha just detta bröd står i ugnen nu 😉
Shit, det ser inte dåligt gott ut!
Åh detta ser ju jätte gott ut! Måste prova,ska bara se om jag hittar det där kokosmjölet
🙂 Provar detta – brödet står i ugnen nu. Hade i hackade valnötter också.
Så klockrent recept. Gör det här brödet rätt ofta. Hoppas att det är ok att jag länkar? =)
Kul att du gillar! Tack för att du länkade 🙂
Fann din blogg häromdagen och gillar den jättemycket! 😀 Kommer definitivt hänga med i svängarna. Bakade dessutom nyss det här brödet, och det var supergott! Tack för receptet 🙂
åh roligt! Mitt favoritbröd med 🙂
Det här brödet har jag inne i ugnen nu, ska bli spännande att smaka 🙂
Bästa brödet jag smakat. Jag bytte ut kokosmjölet med mandelmjöl istället, blev frasigt och gott då man rostade. Tack för receptet 🙂