Nu har det bakats. Jag är inte mycket för att baka och hålla på, och speciellt inte grejer sötat med stevia. Men knäckebröd och bröd funkar. Och idag blev det det förstnämnda. Blev helt perfekt!
Lchf-knäckebröd
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
0,5 dl kokosfett
2,5 dl kokande vatten
0,5 tsk salt
Blanda ihop alla torra ingredienser. Koka upp vattnet och häll i kokosfettet.
Blanda ihop allt och låt stå i ca 20 min. Kavla ut på bakplåtspapper och grädda i ugnen i 50 minuter på 150°C. Skär i bitar med kniv eller pizzaslicer, och lägg på galler på efetrvärmen i ca 40 min.
Enjoy!
8 kommentarer
Var köper du det där kokosfettet? Hoppas kunna hitta det i butik så man slipper beställa på nätet. Tack för bra blogg.
tack! jag köper det på ICA
Även om jag inte kör strikt LCHF så kör jag glutenfritt och naturlig mat, så din blogg inspirerar – tack! Har själv även börjat med mandeloljan som ansiktsvård – hur bra som helst och fler av mina vänner har också hakat på!
Nu till en fundering, kan man baka LCHFknäckebrödet utan pofiber?
tack!
Kolla detta receptet: https://ceciliafolkesson.se/?s=linn+bakar
detta ska absolut testas 🙂 blir en extra-tur till affären imorrn!
Hej Cecilia. Kul att se att du gillade mitt recept på fröknäcke 🙂
http://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2011/06/22/medverkan-i-radio-krokomaredalen-med-prat-om-lchf-och-froknackebrod/
Måste bara säga att jag uppskattar dina bilder på alla ingredienser vid bakning. Blir tokig på alla udda såna som ska i och så vet man inte vad sakerna är 🙂 men det visar du…tack 🙂
Haha, ska tänka på det 😉