glutenfri västerbottenpaj
Glutenfritt, LCHF, RECEPT

Glutenfri Västerbottenpaj

Glutenfri Västerbottenpaj (LCHF)

Pajskal
3 dl mandelmjöl
1/2 dl skalade sesamfrön
40 g smör
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 ägg

Fyllning
4 ägg
2 dl vispgrädde
Salt+peppar
300 g riven västerbottenost

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Mixa mandelmjöl och sesamfrön. Blanda i smör, fiberhusk, salt och ägg. Knåda till en deg. Låt degen vila i kylskåp ca 30 min. Tryck ut pajskalet i en pajform och förgrädda 8-10 min.

2. Höj ugnen till 225 grader. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Blanda ner riven ost och häll allt i pajskalet. Grädda 20-25 min.

 

Previous Post Next Post

Du kanske även gillar detta

1 Kommentar

  • Reply Sandra 7 september, 2014 at 21:39

    Cecilia! Nu bakar jag denna fantastiska botten för fjärde gången på en månad. En kräftmånad visserligen men den är kanonbra. Igår blev det med just västerbottenfyllning men med spenat och bacon samt chevre blev den också störtgod. Har delat den vidare här ;o) http://www.familygood.se/2014/09/pafyllning-och-sa-gott-som-aterstalld.html

    Tack!!

  • Leave a Reply

    Close