Fröknäcke med kardemumma och kanel

1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1 dl hela linfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
0,5 tsk salt
2,5 dl kokhett vatten
0,5 dl kokosfett

Gör såhär: Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ihop de torra ingredienserna. Koka vattnet, häll i kokosfettet och låt det smälta. Rör ihop allt. Bred/kavla ut på bakplåtspapper. Grädda i ca 50 min. Dela i lagom bitar med tex en pizza-slicer. Lägg på galler och låt stå i eftervärme i ca 1 timma.

 

20130401-202856.jpg

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

6 Kommentarer

  1. Nu står det en laddning i ugnen och doftar ljuvligt. Det blir spännande att se vad barnen tycker sen på eftermiddagsfikat.

  2. Camilla Johansson Svara

    Måste bara säga att jag är så sjukt glad att jag testade göra dessa bröd. Min yngsta dotter 3 år hjälpte mig baka och nu har hon mumsat i sig flera stycken. Ska bli spännande att se om storasyster gillar dem.
    Vi lade även i pumpakärnor.
    Tusen tack för all inspiration, läser din blogg dagligen 🙂

  3. Pingback: Fröknäcke med kardemumma och kanel | sannahoj

  4. Hej! Jag undrar om det är ok med det salt som barnet får i sig av blötlagda pumpakärnor? Brukar krossa dem och ge som järntillskott. Behöver de förresten blötläggas om de ska tillagas i ugn eller i gröt tex?

Skriv en kommentar

Close