fröknäcke barn
Glutenfritt, LCHF, Paleo, RECEPT

Extra barnvänliga fröknäcken

Fröknäcke med kardemumma och kanel

1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1 dl hela linfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
0,5 tsk salt
2,5 dl kokhett vatten
0,5 dl kokosfett

Gör såhär: Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ihop de torra ingredienserna. Koka vattnet, häll i kokosfettet och låt det smälta. Rör ihop allt. Bred/kavla ut på bakplåtspapper. Grädda i ca 50 min. Dela i lagom bitar med tex en pizza-slicer. Lägg på galler och låt stå i eftervärme i ca 1 timma.

 

20130401-202856.jpg

 

Previous Post Next Post

Du kanske även gillar detta

6 Kommentarer

 • Reply Katarina 2 april, 2013 at 10:46

  Nu står det en laddning i ugnen och doftar ljuvligt. Det blir spännande att se vad barnen tycker sen på eftermiddagsfikat.

 • Reply Camilla Johansson 6 april, 2013 at 11:40

  Måste bara säga att jag är så sjukt glad att jag testade göra dessa bröd. Min yngsta dotter 3 år hjälpte mig baka och nu har hon mumsat i sig flera stycken. Ska bli spännande att se om storasyster gillar dem.
  Vi lade även i pumpakärnor.
  Tusen tack för all inspiration, läser din blogg dagligen 🙂

 • Reply Fröknäcke med kardemumma och kanel | sannahoj 4 december, 2014 at 14:00

  […] som man vill ha det. Å bäst av allt är nog att Alfons också äter det! Jag hittade receptet hos Cecilia Folkesson. Hon sitter inne på väldigt många bra receptet. Hennes sida får bli dagens tips! Dagens andra […]

 • Reply Fanny 23 maj, 2015 at 12:55

  Hej! Jag undrar om det är ok med det salt som barnet får i sig av blötlagda pumpakärnor? Brukar krossa dem och ge som järntillskott. Behöver de förresten blötläggas om de ska tillagas i ugn eller i gröt tex?

 • Leave a Reply

  Close