Zoodles, eller zucchininudlar är ett jättebra alternativ till pasta. Det smakar såklart inte likadant, men det är ett bra sätt att kunna variera matlagningen. De är snabba att göra, helt naturligt och betydligt nyttigare än pasta. För att inte prata om mängden kolhydrater…
Man kan äta dem råa som de är, slänga i en kastrull med kokhett vatten ca 1 minut, eller steka dem tillsammans med i princip vad man vill.
Jag slängde ihop en snabb och supergod stekpanna med massa färsk tomat, vitlök, persilja och tonfisk. Denna variant är fri från gluten och mejerier. Vill man ha ett vegetariskt alternativ kan man byta ut tonfisken mot tillexempel stora vita bönor, eller tärna i ett paket halloumi.
Zoodles med tonfisk och tomat
(2 portioner)
1 stor zucchini
1 burk tonfisk (kan bytas mot bönor)
2 klyftor vitlök
1 rödlök
2 tomater
1 näve soltorkade tomater
1 knippe persilja
Oliver
Citron
Salt + Peppar
Gör så här:
– Strimla zucchinin. Att använda en spiralizer tycker jag blir bäst, men man kan även använda en mandolin, potatisskalare eller osthyvel.
– Fräs zucchininudlarna med skivad vitlök, skivad rödlök och färska tomater. Blanda i soltorkade tomater, persilja oliver och tonfisk.
– Pressa över saften från 1/2 citron och salta och peppra.
Snabbt, nyttigt och supergott! Snabbmat när den är som bäst.
5 kommentarer
Vad gott det ser ut! Jag brukar göra tonfisksallad med grillade och färska grönsaker, men det här är ju verkligen ett snabbalternativ! Ska provas. Var har du köpt stekpannan? Skulle gärna prova denna!
Har provet denna, och det är sååå gott och nyttigt framförallt! Lagar det ganska ofta nu 🙂
Visst är den fantastiskt god! Kul att du gillar 🙂
// Cecilia
Halloumi är väl inte direkt vegetariskt?
Hej Lindha,
Du har en poäng. Men vegetarisk innebär för många: inget kött men mjölkprodukter och ägg. Beror på hur man ser på det såklart 🙂