Vegansk Magnum Salted Caramel – förmodligen den godaste glassen i sommar!
Denna veganska glass kan du även frysa in i en form och göra kulor. Du kan smaksätta den med allt från mosade jordgubbar till blåbär, kakao eller lakritspulver.
Vegansk Magnum Salted Caramel
Glassen
- 1,5 dl blötlagda naturella cashewnötter
- 2,5 dl kokosgrädde
- 5 färska dadlar
- 0,5 tsk vaniljpulver
Gör så här:
– Blötlägg cashewnötterna i kallt vatten i ca 6 timmar.
– Kärna ur dadlarna.
– Sila och skölj cashewnötterna och kör i blender eller matberedare med resten av ingredienserna.
– Mixa till en jämn smet.
– Häll upp i formar eller gör kulglass.
– Swirla/blanda i salted caramel-såsen. (Se recept längre ner)
– In i frysen.
Salted caramel
- 8 färska mjuka dadlar
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 1 nypa salt
- 1 skvätt vatten
Gör så här:
– Mixa till en jämn krämig konsistens. (Jag använde den lilla delen som brukar följa med stavmixern)
– Doppa i mörk choklad – toppa med flingsalt.
Jag ringlade över lite extra mörk choklad. Tänk på att toppa med saltet innan chokladen hinner stelna. Eller skippa saltet om du vill.
Fler recept: Alla mina recept finns här
Följ mig här:
För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på mitt nyhetsbrev!
1 Kommentar
Hej!
Undrar om du tror att man kan byta ut cashewnötterna mot solroskärnor ( nötallergiker) och tror du att man ska blötlägga dem isåfall?
Tack för fantastiska recept!
Johanna