Vegansk glutenfri pizza

Vegansk glutenfri pizza

av Cecilia Folkesson

– Annonssamarbete med Valio –

 

Vegansk glutenfri pizza med Oddlygood Veggie Grated Mozzarella.

 

Det har aldrig varit enklare att slänga ihop en supergod vegansk och glutenfri pizza!

Jag har testat Oddlygoods nyhet Veggie grated Mozzarella Flavoured från Valio som smälter perfekt på pizzan.

100% växtbaserad och fri från soja och palmolja och passar inte bara till pizza – utan även till gratänger, på varma mackor eller som topping på favoritmaträtterna.

 

 

Vegansk glutenfri pizza

 

Pizzabotten

  • 1,25 dl bovetemjöl
  • 2 dl rismjöl + extra till utbakning 
  • 1 msk fiberhusk
  • 3 dl Oddlygood Barista
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt

 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rör ihop de torra ingredienserna och blanda sen i havredryck och oljan. Kör med elvisp med degkrokar tills du fått till en bra deg.
  3. Låt degen vila i ca 15 minuter.
  4. Degen blir ganska kladdig så använd extra rismjöl när du kavlar ut bottnarna. Kavla gärna på bakbord först för att sen flytta över till bakplåtspappret.
  5. Toppa pizzan med det du gillar och grädda i ca 15-20 minuter. Håll koll på färgen.

 

Vegansk glutenfri pizza

 

Förslag på pizza-topping

 

 

Vegansk glutenfri pizza

Oddlygoods Veggie Mozzarella smälter bra och ger den vegansk pizzan både en ”ostig” smak och konsistens.

 

 

Fler recept med Oddlygood

Här hittar du fler gluten- och mjölkfria recept med produkter från Valio.

Testa Frozen smoothies med hemmagjord granola eller gör min glutenfria club sandwich med Veggie Mozzarella! Klicka på bilderna så kommer du direkt till recepten.

 

 

 

Sugen på fler recept? Alla mina recept hittar du här

 


Följ mig här

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!

 

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More