vegansk bolognese

Vegansk Bolognese

av Cecilia Folkesson

Vegansk bolognese

(4 port.)
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 msk tomatpuré
  • Olja/smör att steka i
  • 3 dl belugalinser
  • 2 morötter
  • 
2 palsternackor
  • 2 burkar finkrossade tomater
  • 2 msk buljong
  • 
1 msk balsamvinäger
  • Salt & svartpeppar
  • Färsk basilika

 

vegansk bolognese

Gör så här:

  1. Hacka lök och vitlök och fräs i smör eller olja tillsammans med tomatpuré och rivna rotfrukter i kastrullen.
  2. I med belugalinser, krossade tomater och buljong.

  3. Låt puttra under lock på svag värme i ca 20 minuter. Slå på lite vatten om det behövs.
  4. Smaka av med balsamvinäger, salt, peppar och hackad färsk basilika.
  5. Servera med t.ex. bönpasta.

Fler recept

Här hittar du alla mina recept. Alla glutenfri och utan vitt socker.

 


Följ mig här

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!

 

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More