Ugnsrostad blomkål är ett supergott tillbehör som passar perfekt till viltfärsbiffar en bit fisk eller stekt halloumi. Man anpassar toppningen efter det man ska servera till.
Jag toppade med salvia, granatäpplekärnor och hasselnötter och serverade med cashewdressing.
Ugnsrostad blomkål
1 blomkålshuvud
Olivolja
Salt + Svartpeppar
Färsk salvia
Hasselnötter
Granatäpple
- Sätt ugnen på 225° C.
- Skär blomkålen i skivor, ca 1-2 cm tjocka. Lägg ut på bakplåtspapper och ringla över olja. Salta och peppra.
- Baka i ugnen i ca 10-15 minuter. När halva tiden gått, strö på lite salviablad och hackade hasselnötter.
- Innan servering: Toppa med granatäpplekärnor och servera med cashewdressing.
Läs mer: Så kärnar du ur ett granatäpple
Cashewdressing
2 dl cashewnötter
1 msk citron
1 klyfta vitlök
1 nypa salt
ca 1,5 dl vatten
- Lägg cashewnötterna i blöt i kylskåpet, gärna över natten.
- Skölj av nötterna och kör i blender tillsammans med vitlök, citron, salt, smaksättning och vatten. Börja med lite mindre vatten och späd till lagom konsistens.
Förslag på smaksättningar: Örter, paprikapulver eller b-jäst.
Följ mig här:
Vill du ha fler tips, nyttiga recept och inspiration, följ mig gärna på Facebook och Instagram